Wat moet je weten voor je een haartransplantatie ondergaat?

Wat moet je weten voor je een haartransplantatie ondergaat?

Heb je te maken met inhammen? Of is er sprake van haaruitval op de kruin? Dan kun je dit laten voor wat het is. Mannen worden vroeg of laat nou eenmaal kaal. Indien dit op jonge leeftijd al gebeurt, wil je hier mogelijk iets tegen doen. Een haartransplantatie is in dat geval een optie.

Heb je nog niet eerder zo’n behandeling ondergaan? Dan kies je hier ongetwijfeld niet direct voor. Je weet immers niet wat je kunt verwachten. Toch is zo’n haartransplantatie wel degelijk de moeite waard. Om jou enigszins voor te bereiden op de behandeling, vertellen wij je hier wat je moet weten voor je een haartransplantatie ondergaat.

Waar kun je terecht voor een haartransplantatie?

Er zijn tegenwoordig steeds meer plekken waar jij een haartransplantatie kunt ondergaan. Je doet er echter goed aan om je tot een haarkliniek te richten. Hier betaal je vaak flink voor een haartransplantatie, maar je bent ook verzekerd van een goed resultaat. Je kunt ook een goedkopere plek kiezen om een haartransplantatie te ondergaan. Besef je echter wel dat dit verstrekkende gevolgen kan hebben. Zo ben je na afloop mogelijk niet tevreden over de groeirichting van het geïmplanteerde haar. Hier hoef je bij een haarkliniek niet bang voor te zijn. De specialisten die hier werken, weten namelijk precies hoe zij een haartransplantatie tot een goed einde moeten brengen.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Je bent ongetwijfeld ook benieuwd hoe een haartransplantatie in zijn werk gaat. Allereerst moet je voldoende tijd uittrekken voor een behandeling. Een gemiddelde haartransplantatie duurt tegenwoordig namelijk al snel 5 tot 8 uur. Het blijft overigens niet alleen bij een enkele behandeling, want nadien volgt nog een controle. Blijkt alles goed? Dan is verdere nazorg niet nodig.

Aangezien een haartransplantatie een medische ingreep betreft, denken veel mensen dat dit pijn doet. Je wordt echter plaatselijk verdoofd, waardoor je tijdens de behandeling geen pijn voelt. Sommige mensen ervaren na de behandeling wel napijn. Deze pijn verdwijnt echter vanzelf binnen een paar dagen. Je kunt de pijn onderdrukken door een paracetamol of een andere pijnstiller te slikken.

Wat kost een haartransplantatie

Je weet inmiddels al behoorlijk wat over een haartransplantatie. We hebben het echter nog niet gehad over de haartransplantatie kosten en daar ben je vast en zeker ook benieuwd naar. Het is echter niet mogelijk om op voorhand een vaste prijs te geven. De kosten voor een haartransplantatie zijn namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Zo wordt de prijs beïnvloed door de verwachte behandelduur en de totale hoeveelheid grafts (groepjes haarzakjes). De kosten voor een haartransplantatie zijn dus afhankelijk van het soort behandeling dat je kiest. Bij de meeste haarklinieken kun je een offerte opvragen, zodat je binnen de kortste keren weet wat een haartransplantatie jou gaat kosten.