Waarom zou je investeren in bitcoins?

Waarom zou je investeren in bitcoins?

Vanwege het gebrek aan investeringsinformatie en advies zijn veel mensen terughoudend met het investeren in Bitcoin. In tegenstelling tot wat vaak wordt gezegd, is investeren in Bitcoin niet moeilijk en veilig. Een bitcoin is een online valuta die kan worden gebruikt om andere valuta te wisselen. Je kunt bijvoorbeeld Bitcoins omzetten in euro's vice versa. De waarde van Bitcoin verandert af en toe, maar neemt in de loop van de tijd meestal in waarde toe.

Zelf je portefeuille opbouwen

Investeer nooit méér in bitcoins dan je kunt missen. Momenteel bedraagt ​​de bankspaarrente bijna 0% en zelfs minder. Dit betekent dat meer landgenoten een deel van hun spaargeld gebruiken voor andere investeringen. Van het resterende deel dat wordt gebruikt voor investeringen, kun je ervoor kiezen om een ​​klein deel in cryptocurrency zoals bitcoins te investeren. Denk er aan dat je alleen kunt investeren in bitcoins. Aangezien elke investering risico's met zich meebrengt, is het erg belangrijk om nooit meer te investeren dan je zich kunt veroorloven. Met slechts een klein deel per maand bouw je ook een goede portefeuille op.

Je risico spreiden

Wil je bitcoin kopen? Dan is het zeker verstandig om je risico te spreiden. Bepaal zelfstandig je beleggingsportefeuille en kijk hoe de portefeuille zich ontwikkelt. Je kunt je strategie op elk moment aanpassen. De sleutel tot succesvol beleggen is diversificatie. Veel experts gebruiken de drie op een regel.  Deze regel kan je helpen je risico te verkleinen. Bij de drie op een regel spreid je je investering over 3 munten. Door beleggingen te diversifiëren, worden de pieken en dalen uitgeschakeld en is de kans groter dat er minstens één munt rendeert.

Bitcoins kopen in fasen

De prijs van cryptocurrencies zoals bitcoins wijzigt vaak. Als je start met het investeren in bitcoins koop je best in fasen. De prijs is onvoorspelbaar, maar door in fasen te kopen, kun je het risico spreiden.

Obligatie

In een gecodeerde portemonnee is de Bitcoin een obligatie. Als de hele markt sterk stijgt, zal de stijging van Bitcoin ook afnemen. Omgekeerd, als de hele markt fors daalt, is dat ook het geval met de Bitcoin, maar de daling is kleiner.

Bitcoin koers

Bitcoin is ontstaan ​​als een gedecentraliseerde oplossing, een oplossing die niet wordt gecontroleerd door banken, overheden, entiteiten of individuen. Integendeel, het wordt gecontroleerd door mensen over de hele wereld. Het totale aanbod van Bitcoins is ook beperkt, wat betekent dat er een beperkte hoeveelheid BTC kan zijn. Dit aantal is 21 miljoen munten, die allemaal uit de Bitcoin-blockchain moeten worden gehaald. Vanwege het beperkte aanbod kunnen Bitcoins lijden onder eventuele waardevermindering van het geld (inflatie). Het enige dat kan worden gewijzigd, is de wisselkoers van Bitcoin, die er meer waarde aan kan toevoegen. De Bitcoin koers bedraagt nu 1 bitcoin voor precies 9078,45 euro.