3 tips voor een vakantie in eigen tuin

3 tips voor een vakantie in eigen tuin

3 tips voor een vakantie in eigen tuin

Op vakantie gaan is momenteel ietwat lastig, met name wanneer je graag de zon opzoekt in tropische landen als Spanje, Italië of Griekenland. Reizen is beperkt mogelijk, maar velen van ons durven het risico nog niet te nemen. Vragen de kinderen continu wanneer jullie op vakantie gaan? Dan kun je ervoor kiezen om in eigen land een huisje te boeken. Maar wat dacht je van een vakantie in je eigen achtertuin, ofwel een staycation? Want ook daar vind je gewoon alles wat je hartje begeert: de zon, warmte, verkoelende drankjes, lekkere hapjes en ga zo maar door. Op zoek naar inspiratie? Lees dan snel verder voor een drietal tips om het vakantiegevoel in eigen tuin te ervaren.
 

Opzetzwembad of opblaasbare jacuzzi

De kans is groot dat je veel aan het zwembad of op het strand ligt wanneer je op vakantie gaat naar een land met een tropisch klimaat. Om je staycation he-le-maal compleet te maken wil je dan ook een frisse duik kunnen nemen in je eigen achtertuin. Hier bieden opzetzwembaden of een opblaasbare jacuzzi dan ook de ideale oplossing voor. Opzetzwembaden zijn in verschillende afmetingen en varianten verkrijgbaar. De bekendste zijn van de merken Intex en Bestway. Zo kun je kiezen uit opzetzwembaden met een eenvoudig op te blazen bovenrand of juist een opzetzwembad met een luxere frame. Een opblaasbare jacuzzi is een andere optie om te genieten in eigen tuin. Zo kun je heerlijk tot rust komen met je partner, of samen met de kinderen of vrienden. Dankzij de ingebouwde pomp is het opzetten van een opblaasbare jacuzzi bovendien erg eenvoudig.
 

Terras met overkapping

Naast een verfrissende duik wil je natuurlijk ook gezellig en comfortabel kunnen eten en borrelen met vrienden en familie. Zonder comfortabele tuinmeubelen is je tuin dan ook niet compleet. Zo kun je bijvoorbeeld investeren in een heerlijke lounge set, waar je lange zomeravonden kunt doorbrengen met je dierbaren. Of wat dacht je van een relaxte hangstoel om ’s middag met een goed boek tijd in door te brengen? Wanneer je ’s avonds extra lang wilt kunnen genieten van het mooie zomerse weer, kun je een veranda of overkapping overwegen. Hiermee zit je altijd lekker droog en warm.
 

Speeltoestellen voor de kinderen

Gaan jullie normaal lekker naar de camping in Italië met het gezin? Dan weet je natuurlijk al dat kinderen dol zijn op de grote speeltuin die een camping altijd heeft. Ook wanneer je geen belachelijk grote achtertuin hebt, kun je dit gevoel nog enigszins nabootsen in je eigen tuin. Zo kun je een waar speelparadijs voor de kinderen creëren, waar ze urenlang plezier beleven, terwijl jij lekker met een drankje aan het zwembad ligt of in de jacuzzi zit. Denk hierbij aan een schommels, houten huisjes of zandbakken.