3 voordelen van private lease

3 voordelen van private lease

Heb je een mooie auto gezien, maar heb je onvoldoende geld om de auto aan te schaffen? Dan kun je besluiten om nog een tijdje door te sparen. Dit is inderdaad een optie, maar noodzakelijk is het niet. Private lease behoort namelijk ook tot de mogelijkheden. Steeds meer particulieren kiezen er de laatste jaren voor om privé een auto te leasen. Twijfel je nog? Wij zetten hier 3 voordelen van private lease op een rijtje.

1. Je smeert de kosten over meerdere maanden uit

Als je een nieuwe auto koopt bij een autogarage of -handelaar, moet je het bedrag direct aftikken. Vaak gaat het al snel om bedragen van enkele duizenden euro’s. Bij private lease is dit niet het geval. Waarom niet? Omdat je hier een vast bedrag per maand betaalt. Hierdoor hoef je niet over een groot geldbedrag te beschikken om in één van de nieuwste auto’s te rijden.

Nu ben je uiteraard benieuwd naar de kosten die je per maand betaalt. De hoogte van dit bedrag hangt af van een aantal factoren. Zo betaal je meer als je bijvoorbeeld het nieuwste model van een merk leaset. Daarnaast vallen de maandelijkse kosten lager uit als je kiest voor een langere looptijd. Bij private lease kun je vaak kiezen voor een contract van 12, 24, 36, 48 of 60 maanden.

2. Je komt niet voor onverwachte kosten te staan

Koop je een auto? Dan moet je zelf een verzekering afsluiten en wegenbelasting betalen. Daarnaast draai je zelf op voor onderhoud en reparatiekosten. Deze kosten kunnen behoorlijk hoog oplopen. Als je hier niet op zit te wachten, is private lease mogelijk een goede keuze. In het maandelijkse bedrag zijn vrijwel alle bijkomende kosten meegenomen. Kies je voor private lease? Dan betaal je bijvoorbeeld niets voor reparatie, onderhoud, belasting, schadeherstel, glasreparatie en pechhulp.

Het is overigens niet zo dat je buiten de maandelijkse kosten om helemaal niets extra’s betaalt voor private lease. Wil je een elektrische auto private leasen? Dan betaal je zelf de stroom om de accu van het voertuig op te laden. Bij een benzine- of dieselauto draai je zelf op voor de brandstofkosten. Ook verkeersboetes zijn voor eigen rekening.

3. Je hoeft jouw auto niet te verkopen

Wanneer je een koopauto hebt en een nieuwe auto wilt kopen, moet je de oude eerst verkopen. Dit kan tegenwoordig weliswaar op verschillende manieren, maar het kost je altijd tijd en moeite. Als je hier niet op zit te wachten, kan private lease interessant zijn. Bij lease hoef je jouw auto namelijk niet te verkopen nadat het leasecontract ten einde is. De auto blijft namelijk eigendom van de leasemaatschappij. Het enige wat je zelf moet doen, is de auto inleveren. Is het leasen jou bevallen? Dan kun je op zoek gaan naar een nieuwe private lease auto.