4 manieren om online rijk te worden

4 manieren om online rijk te worden

Steeds meer mensen proberen hun geld online te verdienen. Vanuit je eigen huis is het mogelijk om online rijk te worden, als je het slim aanpakt. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om mee te doen aan online enquêtes en onderzoeken, maar het duurt wel even totdat je daarmee redelijk wat euro’s hebt verdiend. Er zijn gelukkig nog andere manieren om sneller rijk te worden door online zaken te doen.

Zo word je rijk via het internet

Goed om te weten: online rijk worden is een kwestie van doorzetten. Er zijn geen manieren om op zeer korte termijn al rijk te worden. Je hebt dus wel een ondernemersgeest nodig en doet er goed aan van tevoren een plan te maken. Heb je bijvoorbeeld veel interessants te delen, dan kun je ervoor kiezen om te gaan livestreamen op Twitch en je leven te streamen. Of word online influencer en deel je leven met je volgers.

Waag online een gokje

Op platforms als Twitch en Kick kun je ook je online gok gameplay streamen. Maar je kunt natuurlijk ook voor jezelf gaan gokken. Als je in een casino online zonder cruks gaat gokken, hoef je alleen maar een account aan te maken en wat geld te storten. Vervolgens kun je beginnen met het uitzoeken van je favoriete online gokspellen, zoals bijvoorbeeld de online gokkast of tafelspellen zoals roulette of blackjack. Het kost wel even tijd om de spellen onder de knie te krijgen, als je nog weinig tot geen ervaring hebt met (online) gokken. Als je slechts een klein bedrag inzet, kun je het leuk houden voor jezelf en weet je of het gokken iets voor je is.

Er zijn heel wat online spelers die succesvol online gokker zijn geworden en op die manier hun inkomen hebben verdiend. Denk bijvoorbeeld aan influencers als TrainwrecksTV of Roshtein.

Begin een dropshippingbedrijf

De afgelopen jaren is de webwinkel snel uitgegroeid tot een manier om online rijk te worden. Met name dropshoppingbedrijven schieten als paddenstoelen uit de grond en bieden de mogelijkheid zonder eigen voorraad toch spullen te verkopen. Op die manier heb je geen dozen in huis en hoef je zelf niets te verzenden. Deze spullen koop je bij een derde partij in, die dan ook meteen de afhandeling van de bestelling voor zijn rekening neemt. Bij dropshipping zijn de opstartkosten relatief laag en het is een gemakkelijke manier om geld te verdienen. Binnen een paar uur heb je al je eigen webshop gemaakt en binnen twee weken tot een maand heb je inkomsten. Zelfs als je weinig kennis van e-commerce hebt.

Word influencer

Een van de belangrijkste manieren om online rijk te worden, is door influencer te worden. Onder bekende Nederlanders is het zijn van een influencer een geliefd beroep. Zo kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld te spreken op congressen, producten van anderen te verkopen in je webshop of door gesponsorde posts, TikToks of andere content te delen en je daarvoor te laten betalen. Over het algemeen duurt het zo’n drie tot vier maanden totdat je een goede influencer bent. Het kost je veel tijd en inzet en bovendien moet je wel je privacy op willen geven. Een groot deel van je leven moet je namelijk met de buitenwereld delen.

Als je als influencer begint, moet je je daarvoor wel aan de regels houden. Zo gelden er speciale regels voor influencers met meer dan een half miljoen volgers. Als je deze regels overtreedt, kun je daarvoor een fikse boete verwachten.

Ga livestreamen op Twitch

De laatste tijd is livestreaming behoorlijk populair geworden. Twitch begon als platform om live op te gamen, maar tegenwoordig kun je ook content maken over je eigen leven. Zo is onder meer het ‘IRL-streamen’ erg populair geworden. Je laat je volgers dan zien hoe je dagelijkse leven eruit ziet. Natuurlijk kun je ook een kanaal beginnen over je hobby’s of reizen die je maakt. Door regelmatig live te gaan, kun je een grote groep volgers opbouwen. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen fietstochten streamen of anderen mee laten kijken, terwijl je aan het gamen bent. Aan de hand van Twitch kun je onder meer bits verdienen en krijg je betaald als er volgers zijn die een sub (maandabonnement) afsluiten.

Je kunt je ook laten sponsoren door merken of advertenties laten zien. Als partner mag je ondertussen ook gelijktijdig streamen op andere platformen zoals YouTube. Het kost een paar uur om zo’n bedrijf op te starten, maar vooral het doorzetten van deze manier van geld verdienen kost wel wat tijd en moeite.