5  tips tijdens je stedentrip Praag

5  tips tijdens je stedentrip Praag

Het is alweer een jaartje geleden dat ik op stedentrip naar Praag ben geweest. Praag was in eerste instantie niet mijn eerste keuze voor een stedentrip, maar de stad heeft me blij verrast. Het is dus niet voor niets dat het ook wel de gouden stad wordt genoemd. Praag heeft deze naam te danken omdat het als een van de mooiste steden van Europa wordt beschouwd. Ik zou zeggen boek een stedentrip Praag, dan heb ik nog een aantal tips voor jou die je niet mag missen!

 

Bezoek de Karelsbrug 

Een van de must sees van Praag is de beroemde Karelsbrug. Karel IV gaf in 1357 de opdracht om de brug te bouwen en 50 jaar later was het af. Uiteindelijk heeft de Karelsbrug ervoor gezorgd dat er veel gehandeld kon worden. De 620 meter lange brug is versierd met standbeelden. De ene kant van de brug is aan het oude stadscentrum en de andere kant van de brug is de wijk Malá Strana. De brug is wel erg toeristisch. Daarom vind je er veel kraampjes die van alles en nog wat verkopen. Bezoek de brug eens met zonsopgang of zonsondergang. Dit is namelijk de uitgelezen plek om dat te bekijken. 

 

Bekijk kunst door de hele stad

Door de hele stad heen vind je kunst van bekende artiesten. Het ene kunstwerk is nog opvallender dan het andere. Een bekend kunstwerk dat veel aandacht trekt is die van David Cerny. Hij heeft 10 kruipende baby’s met een groot hoofd geschilderd. 

 

Het historische stadsplein Starometske Namesti 

Het stadsplein was vroeger het centrum voor de handel. Op hetzelfde plein werden mensen ook onthoofd. Nu zijn er veel bezienswaardigheden om het stadsplein heen geplaatst en zijn er mooie historische huizen te bewonderen. 

 

Maak een foto bij de lennon-wall

Ben jij een fan van the Beatles? In Praag heb je de Lennon wall die is ontstaan in de jaren ‘80 na de dood van John Lennon. De muur is gevuld met teksten uit de liedjes van Lennon. De muur ziet er erg leuk uit en tot vandaag de dag maken er nog vele mensen foto’s voor de muur. 

 

Wandelen op de kerstmarkten 

Ja, ja kerstmis komt er alweer bijna aan! Als je nog een leuke locatie zoekt om weg te gaan rond de kerst en je hebt al genoeg gestruind op Duitse kerstmarkten, kies dan eens voor Praag! De kerstmarkten starten al aan het eind van november eindigen 1 januari. Je vindt meerdere kerstmarkten door de stad heen en een grote markt op het oude stadsplein.