Alles wat je moet weten over een internationaal recruitmentbureau

Alles wat je moet weten over een internationaal recruitmentbureau

Alles wat je moet weten over een internationaal recruitmentbureau

Je bent misschien van plan om je zaak verder uit te bouwen in België of een ander land. Grote kans dat je verwacht dat zaken doen in België niet zo verschillend is van Nederland. Een reden waarom mensen dit vaak denken is, omdat wij dezelfde taal spreken. Hier kan je je behoorlijk in vergissen. Ondanks dat we dezelfde taal spreken bedoelen we vaak toch iets compleet anders. Ieder land, of ze nou buurlanden zijn of niet, heeft grote cultuurverschillen. Dit wordt regelmatig onderschat. In dit artikel lees je alles over een recruitmentbureau voor salespersoneel in Belgie .

Waarom is België zo anders dan Nederland

Om te beginnen is België een relatieland. Dit houdt in dat het meer tijd kost om vertrouwen te winnen. Dit is iets wat wij als Nederlanders niet gewend zijn. Een Belg zal zich hierdoor met meer wantrouwen en extra terughoudend opstellen. Een uitspraak die aangeeft hoe men over Nederlanders denkt is “Als je een Nederlander de hand geeft, moet je daarna je vingers tellen”. Dit geeft wel aan dat het belangrijk is om te kiezen voor een lokale collega op het moment dat je je zaken wilt uitbreiden naar België.

Waarom is een internationaal recruitment bureau een goed idee

Als je kiest voor een internationaal recruitment bureau dan kan deze lokale salesmensen inhuren. Deze weten de weg te vinden in België. Ze zijn op de hoogte van de lokale markt en beschikken over een lokaal netwerk. Ze snappen hoe de lokale bevolking denkt, hoe ze zaken doen, afspraken maken en orders sluiten. Door te kiezen voor lokaal salespersoneel zorg je dat de verschillen tussen je bedrijf en de Belgische markt overbrugd worden. Een internationaal recruitment bureau kan je helpen om de juiste Belgische collega te vinden die de lokale markt kent en die past bij je bedrijf. Daarnaast kan een internationaal recruitment bureau een persoon vinden die de juiste competenties en ambitie bezit die aansluiten bij wat het doel is waarom je een lokale persoon inhuurt. Ze hebben de expertise om de juiste persoon voor je te vinden en daarnaast kunnen ze je helpen door je in contact te brengen met andere partijen. Door het inhuren van een persoon in een ander land komen er namelijk nog een aantal andere zaken om de hoek kijken zoals het opstellen van een Belgisch arbeidscontract, salarisadministratie en misschien het regelen van een leaseauto. Ook helpt een goed recruitmentbureau je bij het begeleiden van de samenwerking en het begrijpen van jouw en je Belgische collega. Op deze manier weet je zeker dat jullie elkaars persoonlijke cultuur en de verschillen hierheen zijn. Op deze manier bereik je een effectieve samenwerking en begrip in de dagelijkse praktijk.