Alles wat je moet weten over een PVC vloer

Alles wat je moet weten over een PVC vloer

PVC vloeren bestaan in alle mogelijke uitvoeringen. De vloeren lijken net op echte steen of hout. PVC is makkelijk te leggen net zoals laminaat. Ook zijn ze even duurzaam als sterk vinyl. Ze hebben weinig onderhoud nodig en zijn eenvoudig schoon te maken. Als je erop loopt geeft het weinig geluid en een PVC vloer is waterbestendig. Daarnaast zijn PVC vloeren ook nog eens geschikt voor vloerverwarming. In dit artikel leggen we je alles uit wat je moet weten over PVC vloeren.

De voor- en nadelen van een PVC vloer

PVC vloeren hebben vele voordelen. Om te beginnen hebben ze een warme uitstraling. Je kan iedere gewenste stijl en design vinden. Of je nou opzoek bent naar moderne houten planken, klassiek steen, een betonlook of een elegante leisteen. Alles is mogelijk. Je zal geen last hebben van krakende vloerplanken of het geluid van hakken die tikken op de vloer. Een PVC vloer heeft namelijk een akoestische demping en hierdoor heb je geen last van geluiden. De vloer zelf voelt comfortabel en warm aan. PVC vloeren zijn gemaakt om een zware belasting aan te kunnen. Je vloer zal dus niet barsten, breken of versplinteren als er veel op gelopen wordt. De vloeren zijn ook nog eens onderhoudsarm en zal altijd zijn mooie uitstraling behouden. Omdat er geen barsten in de vloer kunnen komen is deze hygiënisch en kunnen bacteriën zich er dus niet in terecht komen. De oppervlakte is makkelijk schoon te vegen en waterbestendig. Hierdoor kan je een PVC vloer leggen in iedere ruimte van je woning. De aanschaf van een PVC vloer is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een echte houten vloer. Er zijn weinig nadelen aan PVC vloeren te vinden. Het grootste nadeel is dat temperaturen boven de 60 graden vermeden dienen te worden. En het is ook niet goed voor de vloer om langdurig blootgesteld te worden aan zonlicht.

Het leggen, onderhoud en toepassingen van PVC vloeren

Als je besluit om een PVC vloer te leggen dan kan je kiezen voor een click PVC vloer of een plak PVC vloer. Het is om te beginnen belangrijk dat je kiest voor een goede kwaliteit. Je wilt natuurlijk niet snel krassen in je vloer hebben en daarbij is een vloer kopen vaak een investering waar je een tijdje plezier van wilt hebben. Een click PVC vloer kan je makkelijk zelf leggen. Het enige nadeel ten opzichte van een plak PVC vloer is dat de warmte isolatie hoger is en deze dus minder goed wordt doorgelaten. Als je kiest voor een plak PVC vloer is het verstandig om een professional hiervoor in te schakelen. Het is van belang dat de ondergrond namelijk geheel geëgaliseerd wordt. Het onderhoud van PVC vloeren is eenvoudig, je hoeft er alleen een stofzuiger of een dweil overheen te halen. PVC vloeren kunnen overal in huis gelegd worden, behalve in buitenruimtes.