Alles wat je moet weten over financial lease

Alles wat je moet weten over financial lease

Alles wat je moet weten over financial lease

Als je een auto wilt kopen dan overweeg je misschien financial lease. Alleen wat is financial lease nou eigenlijk en welke voordelen biedt het om je auto financial te leasen? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over financial lease.

Wat is financial lease

Als je kiest voor financial lease dan is dit een goedkope en betrouwbare manier om een auto te kopen. Je betaald een vast bedrag per maand en je bent volledig eigenaar van deze auto. Aangezien je eigenaar bent van de auto heb je recht op BTW teruggaaf. Hierdoor is het zeer interessant op het moment dat je een eigen bedrijf hebt of ZZP’er bent. Je hoeft geen eigen financiële middelen te hebben en het staat los van je overige zakelijke financieringen. Je komt niet voor verrassende onkosten te staan of een rente die ineens veranderd, aangezien deze wordt vastgesteld vooraf. Hierdoor weet je zeker dat je maandbedrag hetzelfde blijft gedurende de looptijd van je financial lease contract. Je hebt hierdoor dus een vast aflosbedrag, een vaste looptijd en een vaste lage rente. In de meeste gevallen wordt de auto voor je deur afgeleverd en hoef je deze dus niet ergens op te halen.

Wat zijn de voordelen van financial lease

Je word economisch eigenaar van de auto en hierdoor kan je deze op je balans zetten. De rente en de afschrijvingskosten zijn fiscaal aftrekbaar. Hierdoor heb je ook bij de aanschaf recht op terugvordering van de BTW. Als je auto een grijs kenteken heeft dan heb je misschien ook recht op een investeringsaftrek. Je betaald een vast bedrag per maand als aflossing en tevens een vast bedrag aan rente, hierdoor heb je geen verrassingen met prijswijzigingen gedurende de looptijd van je contract. Na de looptijd heeft de auto een restwaarde. Je kan na afloop van de looptijd een nieuwe lease auto uitzoeken en de oude auto kan je inruilen als aanbetaling of deze vertegenwoordigd een inruilbedrag voor je nieuwe lease auto. Je hoeft geen jaarcijfers te overhangen als je een financial lease of occasional lease contract wil afsluiten, hierdoor is het ook mogelijk voor starters, ZZP’ers of Mkb’ers om een financial lease contract af te sluiten. Naast auto’s kan je ook andere voertuigen leasen zoals een bedrijfswagen, vrachtwagen of motor. Doordat je van te voren alle bedragen weet, zoals het maandbedrag, de restwaarde en de rente weet je waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan gedurende de looptijd van je financial lease contract.