Auto kopen of leasen?

Auto kopen of leasen?

Ben je toe aan een nieuwe auto? Dan zijn er verschillende keuzes die je moet maken. Ten eerste is het goed om te kijken of je een auto wilt kopen of dat leasen je voorkeur heeft. En ben je op zoek naar een nieuwe auto, of vind je een tweedehandsje ook prima? Hoeveel wil en kan je voor de auto betalen, en is het nodig om er een lening voor af te sluiten? Met welke extra kosten moet je na de aanschaf nog rekening houden?

Een grote aanschaf, daar denk je goed over na

Een auto is voor de meeste mensen niet iets dat ze in een impuls kopen. Over een auto denk je goed na. De kosten zijn behoorlijk hoog, tenslotte, dus een miskoop kun je je echt niet veroorloven.

Om die reden is het goed om voor je tot je aanschaf overgaat flink wat voorwerk te verrichten. Dat begint eigenlijk direct met de financiële kant: hoeveel mag de auto je kosten? Let hierbij niet alleen op het aanschafbedrag, maar reken ook de kosten voor verzekeringen, belastingen en brandstof die je per maand gaat betalen hierin mee. Het is mooi meegenomen als je de auto in één keer kunt betalen. Er een lening voor afsluiten is echter ook niet raar, al moet je in dat geval natuurlijk rekening houden met de rente die je hierover moet betalen. Heb je niet genoeg budget om een auto direct te kopen, dan kun je er ook voor kiezen om in plaats van een lening af te sluiten een auto te leasen. Een auto leasen heeft veel voordelen. Zo betaal je hem per maand, en loop je dus niet tegen een hoog aankoopbedrag aan. Bovendien kun je in veel gevallen de looptijd van de lease aan laten sluiten bij je wensen, en deze zelfs gedurende de lease weer aanpassen. Een lease auto kan zelfs maandelijks opzegbaar zijn.

Welke vind je mooi?

Ben je eruit hoe veel je kunt besteden en of je kiest voor lease of koop? Dan begint het leukste deel van het hele proces: het uitkiezen van de auto. Daarbij ga je natuurlijk vooral af op je persoonlijke smaak. Een nieuwe auto uitkiezen vinden veel mensen het leukst, want die kun je helemaal naar je eigen wens aan laten passen op het gebied van bekleding en accessoires. Daar staat tegenover dat een tweedehands, ook als deze slechts weinig kilometers gereden heeft, vaak wel stukken goedkoper kan zijn. Kijk goed naar wat je kan en wil betalen en combineer dat met wat je mooi vindt, dan kom je vast en zeker op de voor jou perfecte auto uit.