Een auto leasen met BKR? Dat kan vaak wel!

Een auto leasen met BKR? Dat kan vaak wel!

Als je in het verleden eens een foutje hebt gemaakt, dan lijkt het niet eerlijk dat je daar op afgerekend blijft worden. Stel, je hebt, een aantal jaren geleden, een keer verzaakt om aan je betalingsverplichtingen te voldoen. Dat heeft je een negatieve BKR-registratie opgeleverd. Dat kan natuurlijk gebeuren. Maar wat erg zuur is, dat je, ook nu je wel alles onder controle hebt en je altijd voldoet aan je betalingsverplichtingen, nog steeds moeite hebt met het afsluiten van een lening, een hypotheek of kopen op afbetaling. Als je een auto wilt leasen wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt, dan loop je hier ook vaak tegen aan. Maar dat hoeft niet meer. Een auto leasen met BKR? Dat kan vaak wel!

Shortlease auto leasen met BKR

Shortlease is de ideale oplossing voor (bijna) iedereen met een negatieve BKR-registratie. Deze contracten zijn per maand opzegbaar en brengen daardoor veel flexibiliteit met zich mee. Zowel voor jou als autoleaser als voor de leasemaatschappij. Jij weet precies waar je aan toe bent, en de leasemaatschappij ook. Dat kan alvast maar duidelijk zijn. Omdat een auto leasen met BKR bijna onmogelijk wordt gemaakt door veel leasemaatschappijen, is het toch fijn om te weten dat je wel ergens terecht kunt.

Wat is een BKR-registratie?

Je hebt twee soorten BKR-registratie: positief en negatief. Positief wil zeggen dat, bijvoorbeeld, een telecomaanbieder doorgeeft aan het BKR (Bureau Krediet Registratie) dat jij een abonnement met telefoon hebt afgenomen. Zolang jij gewoon netjes betaalt is er niets aan de hand. De registratie wordt pas negatief als jij niet aan je betalingsverplichtingen voldoet. Dit gebeurt pas nadat jij een aantal herinneringen, aanmaningen en soms zelfs al post van een deurwaarder hebt gehad.

Wat doet het Bureau Krediet Registratie?

Zij registreren of en waar jij krediet hebt opgenomen. Heb je een lening afgesloten? Dan wordt dit gemeld bij het BKR. Heb jij artikelen op krediet gekocht bij een webwinkel? Dan wordt dit gemeld bij het BKR. Over het algemeen merk jij daar niks van. Tot je dus te maken krijgt met een negatieve registratie. Dit kan gevolgen hebben voor veel zaken waar leningen bij komen kijken. Het BKR geeft geen waardeoordeel, ze registreren alleen. Zo kan een bedrijf waar jij een lening wilt afsluiten altijd inzien hoe jouw betalingsverleden in elkaar zit. Hierop baseren zij hun motivatie om een lening af- dan wel toe te wijzen. Gelukkig is er nu dus een leasemaatschappij waar je ook met een negatieve registratie een auto kunt leasen!