Ben je op zoek naar ICT vacatures?

Ben je op zoek naar ICT vacatures?

Ben je een echte computernerd? Vind je het leuk om websites te bouwen, te experimenteren met WordPress of mee te denken op het gebied van innovaties van computersystemen? Weet je alles van Word, Excel en presentaties maken met PowerPoint? Misschien is een baan in de ICT dan wel iets voor jou. Op internet staan diverse ICT vacatures waar je uit kunt kiezen! Misschien ben je student of een jonge ondernemer en wil je een nieuwe baan of van baan switchen. Wellicht kun je jouw ambitie waar maken en staat jouw droombaan wel tussen de ICT vacatures. Het zou zomaar kunnen dat een specialist jouw kwaliteiten en competenties matcht met de job die jij altijd al wilde. Het is in sommige gevallen ook mogelijk om gewoon vanuit huis te werken. In de tijden van de lockdown door corona is dat natuurlijk ideaal want zo bouw je evengoed aan je toekomst.

Over welke eigenschappen moet je bezitten?

Indien jij dit werk wilt doen, dien je wel over bepaalde eigenschappen te bezitten. ICT betekent communicatie. Dat houdt in dat je dus op het communicatieve vlak sterk moet zijn en het is wel handig als je snel kunt typen. Indien je veel zult gaan werken met het ontwikkelen van allerlei computerprogramma's of websites, is het zeker een pre dat je creatief en analytisch bent. Ook dien je er niet voor terug te deinzen nieuwe dingen te leren! Bij veel mensen die graag willen werken in de ICT zat het er al vroeg in. Herken je jezelf hierin, dan zat je op je veertiende misschien al veel achter de computer, bijvoorbeeld op MSN of Hyves. En vond je het leuk om veel fotowerking te doen, websites te maken of filmpjes te creëren met Pinnacle of Moviemaker. Of bijvoorbeeld om digitale tekeningen te maken met de tablet. Computers hebben zoveel mogelijkheden en de techniek zal zich blijven ontwikkelen. 

Veel werk in de ICT

Omdat wij op weg gaan naar een digitale samenleving is er altijd wel werk te vinden in de ICT. Of het nu gaat om het verbeteren van productieprocessen in een fabriek, reclames bouwen voor bedrijven of het ontwikkelen van spellen. Enkele banen waar je aan kunt denken zijn: Business Consultant voor een Internationale organisatie, werkplekbeheerder of systeembeheerder of helpdeskmedewerker. Indien je solliciteert op een ICT vacature is het altijd handig om te kijken of er groeimogelijkheden in zitten. Dat is voor je cv en voor jezelf natuurlijk wel gunstig. Tot slot: veel mensen verwarren de term ICT wel eens met IT. IT is de overkoepelende term die  alle software, hardware randapparatuur plus netwerken omvat. ICT richt zich op mensen, diensten en/of apparaten die zich richten op communicatie. Veel plezier met het vinden van een leuke ICT vacature! Bekijk deze back end developer vacature.