Beveilig je browser tegen hackers met een VPN

Beveilig je browser tegen hackers met een VPN

VPN, (Virtual Private Network), is in feite een privaat netwerk dat alles versleutelt en gegevens verzendt terwijl het tussen twee eindpunten werkt. Het basisdoel van een VPN is om een ​​veilige verbinding met het internet tot stand te brengen en dit wordt gedaan door een uniek extern IP-adres uit te zenden. Dit unieke IP-adres is dan bekend bij elk apparaat dat dezelfde internetverbinding heeft (dus je computer en internetrouter). Het voordeel van het gebruik van een VPN is dat het een veilige tunnel creëert voor jou – en je persoonlijke gegevens – tussen jou en het openbare internet. Door een VPN te gebruiken, kun je privé en veilig internetten op websites surfen en zelfs bepaalde beperkingen op internet omzeilen, zoals censuur en filtering.

Wie gebruiken een vpn?

Een VPN wordt gebruikt door zowel bedrijven als particulieren die hun privacy willen beschermen tijdens het surfen op internet. Als je je afvraagt ​​wat de voordelen zijn van een VPN, dan moet je eerst begrijpen hoe een VPN eigenlijk werkt. Als je bijvoorbeeld een website bezoekt, wordt het IP-adres dat je gebruikt, gekoppeld aan dat van de website. Een normale internetverbinding geeft je echter niet de veilige verbinding die nodig is voor veilig browsen. Een VPN toont niet je eigen IP adres en zorgt ervoor dat jouw browsegeschiedenis en gegevens veilig en vertrouwelijk blijven, zelfs als je onderweg bent. Want een VPN kan ook op je mobiel!

Voordelen van een VPN gebruiken

Het gebruik van een VPN heeft veel voordelen, zoals anoniem surfen op het web en het vermijden van monitoring door adverteerders en andere indringers. De belangrijkste reden waarom een ​​VPN zo goed werkt, is omdat het werkt als een tunnel. Als je het netwerk betreedt, kunt je anoniem met een ander IP-adres internetten. Het IP-adres van jouw eigen computer is verborgen, zodat zij jouw activiteiten niet kunt volgen. Op deze manier verwijst het IP-adres dat je gebruikt niet naar jouw echte locatie. Aangezien er geen daadwerkelijke verbinding is tussen jou en de site, ben je niet vatbaar voor ongewenst meekijken van anonieme derden of zelfs jouw internetprovider.

Hoe maak je een account aan?

Er zijn verschillende manieren waarop je effectief verbinding kunt maken met een VPN. Bij sommige providers kunt je bijvoorbeeld een account aanmaken dat is gebaseerd op een wachtwoord en gebruikersnaam. Je kunt dan inloggen op het account met een gebruikersnaam en wachtwoord die op jouw computer zijn opgeslagen. Deze methode mist echter meestal extra beveiliging omdat de verbinding tussen jou en de provider onbeveiligd is. Dit betekent dat iedereen met kwaadwillende bedoelingen gemakkelijk toegang heeft tot jouw persoonlijke gegevens.

Conclusie

Het voordeel van het gebruik van een VPN-provider voor jouw webbrowsen is dat je onbezorgd kunt browsen. Versleuteling wordt op verschillende manieren bereikt. Om ervoor te zorgen dat niemand jouw gegevens kan lezen of stelen, wordt jouw identiteit te allen tijde veilig bewaard en beschermd. Je profiteert ook van een snelle, soepele ervaring omdat je geen gevoelige informatie of vertrouwelijke activiteiten hoeft te delen met anonieme internetgebruikers. Wanneer je gebruikmaakt van een versleutelde internetverbinding, bent je te allen tijde verzekerd van jouw privacy en jouw veiligheid.