Biertap nodig?

Biertap nodig?

Een biertap is een tap waar een vat bier aan gekoppeld zit. Hier zit dan een bepaalde druk op, waardoor je als je de tap aanzet, er bier uit komt. Je kent een biertap waarschijnlijk van een restaurant of kroeg. Hier wordt namelijk vaak gebruik gemaakt van een tap, omdat er hiermee snel veel bier gemaakt kan worden. Voor feesten en partijen en voor mensen die een blad bier bestellen, is het natuurlijk van groot belang dat dit dan snel aan ze gegeven kan worden. Dit betekent dat een tap hard nodig is, omdat je deze gewoon aan kan laten staan en zo heel veel glazen bier na elkaar kunt maken. Er zijn echter nog veel meer toepassingen waarvoor je een biertap kunt gebruiken. Zo huren sommige mensen die een feest geven een biertap, die ze dan een avond gebruiken. Wat kun je nou met zo'n thuistap?

Tap als een barman of barvrouw met een thuistap

Een biertap kan dus, zoals al gezegd, ook gebruikt worden als thuistap. Je kan een thuistap huren voor een avond, bijvoorbeeld als je een keer een groot feest geeft. Echter, je kan ook een permanente thuistap aanschaffen. Als er elke week veel vrienden bij je langskomen of je zelf graag een biertje drinkt, dan kan dit erg fijn zijn. Een thuistap is te koop in veel verschillende formaten. Dit betekent dat een thuistap helemaal niet zo heel veel ruimte in beslag hoeft te nemen. Wat wel belangrijk is om rekening mee te houden, is dat je wanneer je een thuistap in je bezit hebt, je vaten bier moet aanschaffen. Als zo’n vat eenmaal ‘geopend’ is, is dit natuurlijk maar beperkt houdbaar. Het is dus voordelig om een biertap aan te schaffen, als je regelmatig een biertje drinkt.

Tapzuil: voor het echte werk

Een tapzuil ken je waarschijnlijk uit kroegen en restaurants, al is de naam niet heel bekend. Het houdt in dat de tap geen vierkant of rechthoekig blok is, maar een soort ronde paal. Deze zuil wordt dan ingebouwd, waardoor het aan de buitenkant er erg mooi uitziet. Ook neem een tapzuil op de bar erg weinig ruimte in. Dit is een groot voordeel voor de horeca. Ook ziet het er erg mooi uit en kunnen er zo makkelijk meerdere taps naast elkaar geplaatst worden. Er is ook een andere mogelijkheid die gebruikt kan worden om meerdere soorten drank te tappen. Aan een tapzuil kunnen namelijk ook meerdere kranen zitten. Er zitten dan ook meerdere aansluitingen aan, waardoor een tapzuil dan met meerdere vaten verbonden kan zijn. Zo kunnen er uit een tapzuil meerdere dranken komen. Tapzuilen kunnen in meerdere kleuren voorkomen. Dit zijn wel metaal achtige kleuren, bijvoorbeeld zilver, goud of koper. Ook wordt vaak bovenop de tapzuil een label bevestigd van het bier dat geschonken wordt. Zo kan de klant vanaf de bar zien welk bier of welke bieren er getapt worden.