Cilindersloten zorgen voor een betere beveiliging tegen inbraken

Cilindersloten zorgen voor een betere beveiliging tegen inbraken

Om onze woningen en eigendommen goed te beveiligen kiezen veel mensen voor cilindersloten. Cilindersloten worden nu het meest gebruikt om zowel onze deuren als onze ramen extra te beveiligen tegen inbrekers. Logisch, want vergeleken met andere soorten sloten zorgen deze cilindersloten voor heel wat voordelen. Zeker wanneer je kiest voor cilindersloten met een draaiknop

Grotere veiligheid

Cilindersloten en zeker hun variant met een draaiknop, zorgen voor een betere beveiliging tegen de groeiende plaag van woninginbraken. Ze hebben zoveel onderdelen dat inbrekers er veel meer tijd en moeite voor nodig hebben om je woning binnen te komen. De sleutels van deze cilindersloten zijn uniek. Geen enkele sleutel is dezelfde.

Duurzamer

Cilindersloten zijn duurzamer en gaan dus langer mee. Bij cilindersloten worden veel minder mankementen vastgesteld dan bij welke andere sloten dan ook. Dat komt door hun ingewikkeld mechanisme met een veel groter aantal onderdelen. De sleutel heeft ook weinig of geen speling. Alle onderdelen van cilindersloten werken veel makkelijker. Dat is ook positief voor hun levensduur.

Makkelijk te herstellen

Dat betekent dat je cilindersloten veel minder moet herstellen. Is dat toch nodig, dan hoef je niet zo nodig het volledige slot, maar vaak alleen de cilinder vervangen.

Cilinderslot met draaiknop

Dit type cilinderslot met dubbele cilinder is uitgerust met een draaiknop. Dat geeft je de mogelijkheid om je sleutel alleen aan de buitenkant van je deur te gebruiken. Binnen kun je de deur openen en sluiten met de draaiknop. Er zijn ook cilindersloten met zogenaamde knopcilinders verkrijgbaar. Die doen dan dienst als extra slot, bijvoorbeeld op de voordeur. Je zorgen maken over een verloren sleutel is hier niet nodig. Een cilinderslot met draaiknop open of sluit je met maar één draai aan de draaiknop. Praktisch toch?

Gebruiksvriendelijk

Een cilinderslot met een draaiknop is gebruiksvriendelijk. Je hebt namelijk geen sleutel nodig om de deur langs de binnenkant te openen. Dat zorgt er voor dat je bijvoorbeeld je voordeur makkelijk kunt openen van binnenuit. Dat lijkt misschien bijzaak, maar bij bezoek is dat altijd prettiger dan eerst te moeten zoeken naar je sleutel. Of wat dacht je van een noodsituatie? Als je snel naar buiten moet. Sleutels zoeken is verleden tijd. Een ander en zeker niet te onderschatten voordeel van deze cilindersloten is dat je kunt kiezen voor gelijksluitende cilinders voor de gehele woning. Dat laat je toe om je voordeur van buitenaf met slechts één sleutel te openen of te sluiten. Daarbij heb je de extra mogelijkheid om dubbele cilindersloten en cilindersloten met een draaiknop gelijktijdig te bedienen.

Alle voordelen van cilindersloten op een rij:

  • Veiliger
  • Gebruiksvriendelijk
  • Duurzaam
  • Langere levensduur
  • Makkelijk herstelbaar