De creativiteit van LEGO

De creativiteit van LEGO

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets heb gepost, en ik wilde weer aan de slag. Ik ben LEGO Titanic aan het bouwen en ik dacht dat het misschien leuk zou zijn om mijn ervaring te delen. Ik weet niet zeker wat het is met de Titanic, maar ik ben er altijd door gefascineerd geweest. Ik heb de film gezien en het boek gelezen. Maar dit is de eerste keer dat ik ooit heb geprobeerd er een model van te bouwen. Het was erg leuk, maar ook een uitdaging. Dit is de eerste keer dat ik ooit echt heb geprobeerd iets te bouwen. Ik ben altijd een fan geweest van LEGO, maar ik heb nooit geprobeerd om zo'n complex model te bouwen. Wist je dat de LEGO Titanic nu het grootste model is die LEGO heeft uitgebracht? Er zitten namelijk 9.090 stenen in het model.

De geschiedenis van LEGO

De LEGO-groep is een Deens speelgoedbedrijf dat in 1932 is opgericht door Ole Kirk Christiansen. Ze zitten achter een aantal van de meest iconische speelgoed ter wereld, waaronder LEGO, een combinatie van twee Deense woorden, 'leg' en 'godt', die samen goed spelen betekenen. Het bedrijf is nog steeds eigendom van de familie Christiansen en de LEGO-steen is hun meest populaire product. Het bestaat uit kleine in elkaar grijpende plastic stenen die aan elkaar kunnen worden geassembleerd om modellen van bijna alles te maken. Zoals het bedrijf zegt: "in het spel ligt de sleutel tot de ontwikkeling van het kind.

Niet alleen voor kinderen

Het LEGO Creator Expert assortiment is gericht op de meer gevorderde bouwer. De modellen in deze serie zijn zeer gedetailleerd en hebben bewegende onderdelen, zoals het LEGO Creator Expert 10247 reuzenrad. De LEGO Creator Expert 10245 Brick Bank is een indrukwekkend model van een klassieke Londense bank. Met LEGO Creator Expert kan je dus echt hele gave complexe dingen bouwen. LEGO breidt dan ook snel uit met de beschikbare modellen. Eigenlijk richt LEGO zich met dit product op de volwassen fans van LEGO.

Het grootste bouwwerk ooit

De LEGO Creator Expert 10294 Titanic is de grootste LEGO set ooit uitgebracht. Het bestaat uit 9.090 stenen en heeft veel accessoires en onderdelen. Het is ook een van de duurste. Je moet een gevorderde LEGO-bouwer zijn om alle onderdelen in elkaar te zetten en het is moeilijk om de instructies te volgen. Ik kan de grootte van dit model zeker waarderen. De dozen zijn enorm! Het is het dichtst bij het bouwen van het echte schip zonder het daadwerkelijk te doen :-). Er zit enorm veel detail in het schip. Zo bouw je het zwembad, de enorme trap en zelfs de stookruimte waar de motoren van het schip te bewonderen zijn. Het schip is één van de grootste modellen ooit. Het is maar liefst 135cm lang, 44cm hoog en 16cm breed. Je bouw het schip na in detail op een schaal van 1:200.

LEGO is inspireren en creativiteit

Een van de meest interessante aspecten van het bouwen van een LEGO-model is de creativiteit. Je kunt tenslotte bijna alles bouwen wat je maar kunt bedenken. Je kunt je fantasie gebruiken en een wereld creëren van LEGO-stenen. LEGO is niet alleen speelgoed. Het is een hulpmiddel dat creativiteit stimuleert en kinderen helpt hun verbeeldingskracht te ontwikkelen. Het is een uitdagende manier voor kinderen om zich te uiten.