De verschillen tussen de iPhone X en iPhone XR

De verschillen tussen de iPhone X en iPhone XR

Ben je op zoek naar een mooie, moderne nieuwe smartphone? Dan heb je wellicht de iPhone van het merk Apple al wel voorbij zien komen. Apple staat vooral bekend om het mooie design, maar daarnaast zijn er nog meer specificaties waardoor een iPhone van Apple altijd een goede keuze is. In 2017 werd de iPhone X uitgebracht en een jaar later de iPhone XR. Qua naam lijken ze veel op elkaar, maar wat zijn nou precies de verschillen tussen de twee? Welke past het beste bij jou?

Het scherm

Allereerst een vergelijking van het scherm van de twee smartphones. Beide smartphones hebben een prachtig en helder scherm, waarbij die van de iPhone XR net iets groter is dan die van de iPhone X. Kijk je naar de specificaties van de schermen, dan komt de iPhone X als beste uit de bus. Waar de iPhone X een OLED scherm heeft, heeft de iPhone XR een LCD scherm. Het beeld van de iPhone X is dus net iets helderder en de kleuren feller dan die van een iPhone XR.

De camera

Beide iPhones hebben een selfiecamera aan de voorkant van de smartphone waarmee je jouw telefoon kunt ontgrendelen door middel van Face ID, in plaats van je vingerafdruk of pincode. Deze selfiecamera schiet eveneens foto’s in 7 megapixel en neemt video’s op in Full HD. De camera van de iPhone XR verschilt wel van die van de iPhone X. Waar de iPhone XR een enkele camera met 12 megapixel heeft, heeft de iPhone X een dubbele camera. Hierdoor kun je met de camera optisch inzoomen. De iPhone XR heeft echter nog een andere toevoeging, namelijk een grotere camerasensor, waardoor je meer details kunt vastleggen.

Specificaties

Als je heel precies naar de specificaties en prestaties van de twee iPhones gaat kijken, liggen ze beide dicht bij elkaar. Zowel de iPhone XR als de iPhone X zijn heel snel. De iPhone XR is echter nog net iets sneller doordat het de A12-bionic chipset bevat. Hierdoor laden je apps supersnel. Beide telefoons hebben een werkgeheugen van 3 GB dus daarin verschillen de twee niet veel van elkaar. Wat de specificaties betreft liggen de twee smartphones dus heel dicht bij elkaar, maar de iPhone XR heeft nét iets betere specificaties dan de iPhone X.

Welke past bij jou?

Ondanks dat de iPhone X en de iPhone XR dicht bij elkaar liggen qua kunnen, is de iPhone XR natuurlijk het nieuwere model. Hierdoor is de processor nog beter dan die van de iPhone X. De twee verschillen onderling vooral in het scherm. Hou je van een smartphone met een groter scherm, dan kun je gaan voor de iPhone XR met een 6,1 inch scherm. Welke je ook kiest,  bij Telefoonwereld kun je terecht voor losse telefoons en accessoires, waaronder de iPhone X en de iPhone XR.