Voor veel mensen zal deze titel vragen oproepen. Waarom? Nou, we associëren een incassobureau vaak met negatieve dingen en niet met voordelen. Maar wanneer het incassobureau aan jouw kant staat en je helpt, dan zie je snel dat dit niet een soort anonieme boosdoener is. In deze blog vertel ik daarom over het ‘waarom’ van een incassobureau. Want wanneer heb je hier behoeften aan, hoe herken je dit? Lees je mee?

Een stok achter de deur

Wanneer je een bedrijf runt en hiermee zaken doet met klanten, zoals de meeste bedrijven werken, dan is het handig om voor iedereen te weten waar ze aan toe zijn. Als klanten vooraf weten dat je samenwerkt met een incassobureau dan zul je wanbetalers eerder afschrikken. Dit komt omdat je dan al voorbereid overkomt en dit is dus eigenlijk een stok achter de deur, nog voordat er een overeenkomst gesloten is. Een samenwerking met een incassobureau zorgt er ook voor dat je je geen zorgen hoeft te maken over de eventuele afhandeling hiervan, dit hoef je niet zelf te regelen en je hoeft enkel een opdracht naar het incassobureau uit te zenden, zij regelen dan de rest.

Verzekering van betaling

Daarnaast geeft de zekerheid van een incassobureau ook rust binnen het bedrijf. Je kan namelijk redelijk zeker zijn van de betaling. Voor je een deal sluit, doe je wellicht al onderzoek naar de klant, particulier of niet. Maar het kan altijd mislopen met een betaling, een incassobureau kan u hier dan ook juridisch advies in geven of bijstaan in een rechtszaak. Zo heb je een extra hulp wat betreft het krijgen van de betaling en wordt de zekerheid van het betaald krijgen ook groter.

Duidelijkheid en rust

En zoals ik eerder zei, geeft dit duidelijkheid en rust. Ook binnen het bedrijf. Werknemers hoeven zich geen zorgen te maken over betalingen en weten wat de mogelijkheden zijn wanneer deze toch uitblijven. Iedereen kan gewoon door met hun werkzaamheden en als de ongelukkige situatie zich toch voor doet, hoeft dat niet voor paniek of opstoppingen te zorgen.

Zo zie je maar dat er toch een hoop voordelen aan een incassobureau vastzitten. Het is natuurlijk voor niemand leuk als je er mee te maken krijgt, maar het maakt wel dat beide partijen van de deal weten waar ze aan toe zijn. Er is een soort stok achter de deur en druk voor de klant om de betaling te voldoen en het maakt dat je jezelf niet druk hoeft te maken als alles niet meteen volgens plan verloopt. Je hebt namelijk een plan B.