De voordelen van het leasen van een occasion

De voordelen van het leasen van een occasion

Ben je toe aan een nieuwe auto? Je kunt er dan voor kiezen om een nieuw model aan te schaffen, al kun je uiteraard ook een occasion kopen. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om een leasecontract af te sluiten, wat zowel privé als zakelijk gedaan kan worden. Ook hierbij moet je weer de beslissing maken tussen een nieuw of een tweedehands voertuig. Tegenwoordig wordt het leasen van een occasion namelijk steeds populairder, wat te maken heeft met de onderstaande voordelen van zo’n contract!

Geen grote uitgave in één keer

Een gebruikt occasion leasen is onder meer een goed idee voor mensen die vanwege een beperkt budget niet in staat zijn om een tweedehandsauto te kopen. Bij een leasecontract hoeft dit in principe geen probleem te zijn doordat je niet een grote uitgave in één keer hoeft te doen. In plaats daarvan zul je juist gedurende een bepaalde looptijd elke maand een bedrag over moeten maken. Op deze manier hoef je bovendien geen lening af te sluiten om in een voertuig te kunnen rijden.

Goedkoper dan het leasen van een nieuwe auto

Naast private lease used kun je ook kiezen voor het leasen van een nieuwe auto, zoals eerder al genoemd is. Ook dit is een populaire optie tegenwoordig, maar wel heeft het een groot nadeel ten opzichte van een leaseoccasion: een nieuwe auto leasen is namelijk een stuk duurder. Als je niet een groot bedrag tot je beschikking hebt of je juist niet al te veel geld uit wilt geven aan je nieuwe auto dan kun je zeker beter kiezen voor het leasen van een tweedehandsauto.

Kortere contractduur

Normaliter sluit je een leasecontract af voor een langere periode, de looptijd duurt gemiddeld namelijk 1 tot 5 jaar. Hoe korter de looptijd, hoe hoger het maandbedrag. Daarom is een langere contractduur vaak beter, al is dit ook riskant. Mogelijk gebeurt er namelijk iets gedurende de looptijd waardoor je ineens niet meer in staat bent om het maandbedrag te betalen. Hierbij biedt een private lease occasion een uitkomst aangezien de looptijd van dit contract korter is, het duurt namelijk maar 1 tot 2 jaar.

Direct leverbaar

Bij het leasen van een nieuwe auto zul je nog even moeten wachten voordat je weg kunt rijden in je gloednieuwe bolide. Dit komt doordat de fabriek de wagen op maat voor je maakt, wat uiteraard even duurt. Bij een occasion lease zul je hier geen last van hebben, je tweedehandsauto is dan juist direct leverbaar zodat je het direct kunt gebruiken.