Regel de kleine dingen in je onderneming goed. Naast het inhuren van een goede boekhouder en aan de slag gaan met de andere grote zaken die goed geregeld moeten zijn, is er nog meer. In en om je bedrijfspand moet er van alles gebeuren om de zaken goed op orde te houden. Vooral het ‘huishouden’ op kantoor vergt wat tijd en aandacht. Veel ondernemers komen er pas na een tijdje achter dat er nog van alles geregeld moet worden om ook het kantoor goed te onderhouden. Zo blijven de werkomstandigheden voor je werknemers ook goed. In deze blog delen wij de belangrijkste weetjes voor het behouden van een fijne werkomgeving.

Vuil afvoeren

Een mooi kantoorpand is gelijk een stuk minder mooi als er een hoop troep ligt. Om te voorkomen dat er allerlei afval aanwezig blijft kun je een afvalbak plaatsen. Deze kun je huren en regelmatig laten legen. Je kantoorpand zal niet snel vollopen met wat voor afval dan ook omdat een vrachtwagen standaard langskomt op afgesproken tijden. Online kun je de afvalbak huren en aangeven voor welk soort afval je graag een afvalbak wil huren. je bent er doordat je het allemaal online kunt regelen ook niet veel tijd aan kwijt.

Lunch regelen

Het hoeft niet, maar het is wel een fijne bijkomstigheid voor je werknemers als er lunch wordt geregeld. Voor een kleine vergoeding per maand kunnen je werknemers dan elke werkdag lunch krijgen. Wat de mogelijkheden hiervoor zijn, ligt aan het budget dat je hebt en de bezorgdiensten die in de omgeving werkzaam zijn. Denk niet dat je hiertoe verplicht bent, want dat is zeker niet het geval. Toch kan het een hoop gedoe op de werkvloer voorkomen als er vanuit de organisatie lunch wordt geboden.

Vrije dagen regelen

Als je nog niet echt een groot bedrijf hebt, is de kans groot dat je nog geen HR manager in dienst hebt genomen. Het regelen van vrije dagen gebeurt dan waarschijnlijk nog niet heel overzichtelijk. Om te voorkomen dat je straks momenten hebt waar te weinig mensen op kantoor verschijnen is een HR manager handig. Naast het regelen van vrije dagen kunnen HR managers er ook voor zorgen dat het personeel tevreden blijft over het werk. Heb jij deze dingen al goed geregeld voor jouw onderneming dan ben je goed bezig. Als het niet het geval is kun je nu in ieder geval een aantal dingen op orde maken.