Deze eenvoudige middelen kunnen gootsteen of doucheputje ontstoppen

Deze eenvoudige middelen kunnen gootsteen of doucheputje ontstoppen

Een verstopte gootsteen of doucheputje is vervelend en neemt vaak heel wat tijd en moeite in beslag om de die ongedaan te maken. Met snel handelen en een regelmatige en aangepaste onderhoudsbeurt kun je alles ontstoppen zonder tussenkomst van een loodgieter. Zo kun je heel wat besparen want ontstoppen met een loodgieter is niet goedkoop. Gelukkig heb je heel wat eenvoudige huis-, tuin- en keukenmiddeltjes ter beschikking om de verstopping te ongedaan te maken. Als dit niet lukt, kun je overschakelen op een vloeibare ontstopper. Gebruik bij voorkeur geen agressieve ontstoppers. Die kunnen namelijk je doucheputje of gootsteen en zelfs je afvoerleidingen ernstig beschadigen. Kies in ieder geval altijd voor een vloeibare ontstopper met een hoge kwaliteit. Die lost je probleem snel en doeltreffend op. Verstoppingen in je douche of badkuip worden vaak veroorzaakt door haren, zeepresten, andere verontreinigingen en water. Om alles zo snel mogelijk te verwijderen gebruik je bij voorkeur een ontstopper die al deze producten uit je gootsteen en je leidingen oplost zoals de HG duo ontstopper. Het betreft een ontstopper met een hoge kwaliteit. HG duo ontstopper zorgt voor een doeltreffend resultaat.

Zeefje of haarvanger

Een verstopt doucheputje of gootsteen kun je dus maar beter voorkomen dan genezen. Dat doe je op een eenvoudige manier door bijvoorbeeld een zeefje of een haarvanger voor de afvoer te bevestigen. Zo worden achtergebleven haren, zeepresten en ander vuil tijdig opgevangen. Regelmatig het zeefje op de haarvanger reinigen en klaar is kees. Eenvoudiger kan niet.

Rubberen ontstopper

Het gebruik van een rubberen ontstopper is ongetwijfeld de meest eenvoudige manier om je doucheputje of gootsteen weer vrij te maken.  Plaats daarbij het rubberen gedeelte over het verstopte putje. Druk op de steel van de ontstopper en beweeg enkele malen op en neer. Het rubberen gedeelte trekt vacuüm en zuigt zo de verontreiniging naar boven. Na gebruik van de rubberen ontstopper spoel je zowel het doucheputje als de gootsteen grondig door met heet water.

Ontstoppingsveer

Bracht de rubberen ontstopper geen oplossing? Probeer dan een eenvoudig ontstoppingsveer. Het betreft een dunne metalen draad die je makkelijk enkele meters diep in de gootsteen en de leidingen kunt bewegen. Vaak doet de verstopping zich ook onder de leidingen voor en daar is deze ontstoppingsveer zeker ook geschikt voor. Heb op deze manier de verstopping kunnen oplossen? Spoel dan de leidingen grondig door met heet water.

Schoonmaaksoda en kokend water

Demonteer het verstopte doucheputje of de gootsteen en verwijder alle vuil. Strooi 100 gram schoonmaaksoda in het afvoerputje. Giet daarna twee liter kokend water langzaam door de afvoer. Soda is een krachtig schoonmaakmiddel wat zeepresten makkelijk oplost. Daarna kunnen achtergebleven haren en ander vuil makkelijker doorgespoeld worden.

HG Duo Ontstopper en HG haarontstopper 

Als dit alles de verstopping niet ongedaan maakte, is het gebruik van de HG Duo Ontstopper de laatste manier om een tussenkomst van de loodgieter te voorkomen. Mocht je echt last hebben van een verstopt doucheputje dan werkt HG haarontstopper erg goed. Dit is speciaal ontwikkeld om haren en zeepresten die in het doucheputje blijven hangen op te lossen. Zorg er wel voor dat het gebruikte product niet in aanraking komt met je huid, met voedingsproducten of met materialen die in aanraking komen met voedsel.