Deze raamdecoratie past bij jouw stijl

Deze raamdecoratie past bij jouw stijl

Als je aan raamdecoratie denkt, denk je als man al snel aan de functionaliteit. Raamdecoratie is er om de boel te verduisteren of om op bepaalde momenten juist licht door te laten. Maar er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten raamdecoratie, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij vertellen je daarom welke raamdecoratie bij jouw woonstijl past en tegelijkertijd ook precies doet wat jij nodig hebt.

Industrieel

Industrieel is een woontrend die onder mannen zeer populair is. De robuuste meubels, ruwe materialen, donkere kleuren en onafgewerkte details maken de industriële look dan ook een hele stoere interieurstijl. Heb jij een industriele keuken? Dan zijn shutters en jaloezieën bij uitstek geschikt voor jouw huis. Bestel ze in een donkere kleur en ze passen perfect in jouw huis. Een voordeel van shutters en jaloezieën is dat je ze kunt aanpassen aan de stand van de zon of als je meer privacy wenst.

Scandinavisch

De Scandinavische woontrend kenmerkt zich door het gebruik van hout, geometrische vormen, weinig tierelantijnen en lichte (pastel)kleuren. Als je een Scandinavisch interieur hebt kun je daarom voor verschillende raamdecoratie gaan. Neem bijvoorbeeld als raamdecoratie hout shutters, witte jaloezieën of gordijn verduisterend in een lichte (pastel)kleur als je van strakke raamdecoratie houdt.

Hotel chique

Deze woontrend wordt ook steeds vaker gezien bij mannen in huis. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt bij dit soort interieurs de chique sfeer van een hotel nagebootst. De stijl kenmerkt zich door de donkere kleuren, strakke prints, hoge afwerking en luxe materialen. Raamdecoratie die zeer geschikt is in een hotel chique interieur is lichte voille in combinatie met verduisterende gordijnen in een luxe kleur als donkergrijs, donkerblauw, donkerrood of donkergroen. Op het gebied van materiaal voor de overgordijnen kun je bij deze woontrend het beste voor velours of een andere zware stof kiezen. Liever geen gordijnen? Dan zijn shutters ook een goede keus.