Dit zijn de meest gekochte nieuwe auto\’s van 2020

Dit zijn de meest gekochte nieuwe auto\’s van 2020

Nu we halverwege het jaar zijn, kunnen we een tussentijdse balans opmaken. Welke auto’s gingen de laatste maanden als warme broodjes over de toonbank?  En wat doet de coronacrisis met de autoverkoop? We gidsen je door de bestverkochte modellen en merken tot nu toe – en vertellen je waarom een passende autoverzekering afsluiten essentieel is.

Top 10 bestverkochte auto’s

Uit officiële verkoopcijfers van BOVAG, RDC en RAI Vereniging blijkt dat de Kia Niro tot nu toe het bestverkochte model van het jaar is. Ook de Volkswagen Polo is een gewild exemplaar.

De top 10 met de totale verkoopcijfers (januari t/m mei 2020) ziet er als volgt uit:

 1. Kia Niro (4.179)
 2. Volkswagen Polo (4.083)
 3. Renault Clio (3.568)
 4. Ford Focus (3.468)
 5. Kia Picanto (3.162)
 6. Peugeot 108 (2.944)
 7. Ford Fiesta (2.645)
 8. Toyota Aygo (2.491)
 9. Hyundai Kona (2.103)
 10. Peugeot 208 (2.099)

Autoverkoop tijdens de coronacrisis

Eerlijk is eerlijk: de autoverkoop heeft dit jaar forse klappen moeten incasseren. Ten opzichte van april 2019 (32.701 registraties) daalde de verkoop van nieuwe auto’s in april 2020 met maar liefst 53% (15.373 registraties).

Volgens RAI Vereniging, BOVAG en RDC is er een direct verband met de coronacrisis. Een economische recessie ligt op de loer. En nu zowel consumenten als bedrijven een groot deel van hun vertrouwen in de economie hebben verloren, ligt ook de auto- en toeleverindustrie al een paar weken bijna helemaal stil. Nieuwe auto’s worden bijna niet meer besteld. Ook kon een groot deel van de al bestelde auto’s niet geleverd worden.

De showrooms hebben inmiddels weer hun deuren geopend. Bij veel dealers zijn proefritten aan huis mogelijk en uiteraard worden overal de RIVM-richtlijnen toegepast. Toch heerst er nog veel onzekerheid, zowel over de economie als de autoverkoop in de komende maanden. De consument blijft daardoor voorzichtig.

Bespaar met de juiste autoverzekering

In een tijd van economische onzekerheid is het des te belangrijker om je auto passend te verzekeren. Dat kan je heel wat knaken en kopzorgen besparen.

Een paar tips:

 • Als je al een autoverzekering hebt, neem deze dan regelmatig onder de loep en kijk of deze de nodige dekking biedt. Voor auto’s tot 5 jaar oud is een allrisk-verzekering aan te raden.
 • Bekijk de polis van eventuele aanvullende verzekeringen, zoals een inzittendenverzekeringen en controleer op eventuele dubbele dekkingen.
 • Als je kleine schades zelf kunt betalen, overweeg dan om je eigen risico te verhogen. Zo betaal je minder premie.
 • Daarnaast is een jaarbetaling bij sommige verzekeraars voordeliger dan een maandelijkse premie. Controleer of dit ook in jouw situatie het geval is.