Doorax cilindersloten, een veilig gevoel

Doorax cilindersloten, een veilig gevoel

Doorax cilindersloten zijn veilige sloten, waarbij je niet bang hoeft te zijn voor inbrekers. Iedereen is wel eens bang dat er iemand inbreekt, terwijl je weg bent. Je denkt gezellig naar een verjaardag te gaan en continu spookt de vraag in je hoofd of alles wel veilig genoeg is. Wanneer je jezelf hierin herkent, is een cilinderslot aanschaffen zeker een goed idee. In dit artikel lees je alles wat je moet weten, wanneer je een cilinderslot gaat aanschaffen.

Verschillende soorten cilindersloten

Er zijn veel verschillende soorten cilindersloten te koop. Voordat je begint met je zoektocht van het vinden van het perfecte slot, moet je eerst kijken naar wat jouw eisen zijn. je vraagt je af waar een cilinderslot voor jou aan moet voldoen. Dan kun je gaan kijken naar welk slot het beste bij jou past en je dus zou kunnen kopen. Allereerst heb je een insteekslot. Dit zijn sloten die de meeste deuren, standaard al hebben. Ze worden vaak in houten deuren geplaatst en zijn goed te vervangen. Je hebt ook opbergsloten, deze zijn wat ouder en worden veel minder gebruikt, omdat insteeksloten vaak veiliger zijn. Insteeksloten hebben vaak ook verschillende soorten aanpassingen, om het slot nog veiliger te maken. Let bij je zoektocht hier dus ook op.

Hoe werkt een cilinderslot?

Het concept van een cilinderslot is eigenlijk heel simpel. Wanneer je je sleutel bekijkt, zie je dat er punten aan zitten. deze punten hebben allemaal een verschillende hoogte. In het cilinderslot zitten sluitpinnen. Deze sluitpinnen hebben een bepaalde code met hun hoogtes. Wanneer je de juiste sleutel in het juiste slot doet, heb je de code goed. Dan gaat de deur dus open. Wanneer je een andere sleutel probeert, met dus andere hoogtes, is de code niet goed en gaat de deur dus ook niet open. Inbrekers kunnen met verschillende materialen proberen de code te kraken. Je zou denken dat het erg lang duurt om de verschillende hoogtes te proberen. Het klopt dat dit even duurt, maar professionele inbrekers verzinnen steeds vaker slimme manieren om dit sneller te doen. Hoe meer contactpunten je sleutel heeft met de sluitpinnen, hoe langer de code is. Inbrekers doen er dan langer over om de code te kraken en kunnen je huis om die reden overslaan.

Waar koop ik mijn cilindersloten?

Het is begrijpelijk dat sloten kopen soms spannend kan zijn. Het is verstandig, wanneer je cilindersloten wilt gaan kopen, om dit bij een bedrijf te doen die ook goede online reviews hebben. Bedrijven zoals Doorax zijn bedrijven die je willen helpen om inbrekers tegen te gaan. Op hun site kun je zelf kiezen wat voor slot je zou willen hebben en kun je dus ook makkelijk een slot vinden die aan jouw eisen voldoen. Alles voor een veilig gevoel.