Een douchecabine is een fijne oplossing in je badkamer

Een douchecabine is een fijne oplossing in je badkamer

Want wie wil er nu een compleet doorweekte badkamer na even onder de douche te hebben gestaan? Niemand toch? Je kunt er dan natuurlijk voor kiezen om een mooi douchegordijn op te hangen, maar daar zijn ook nadelen aan verbonden. Wat denk je van het plakken van het douchegordijn aan je lijf terwijl je lekker staat te douchen? Of wat denk je van de zeepresten die in het douchegordijn weten te kruipen? Iedere keer je douchegordijn wassen is niet écht handig. Een douchecabine is daarom een veel betere optie. Douchecabines kosten, ten opzichte van een douchegordijn, geen extra ruimte en kunnen goed schoongehouden worden. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Douchecabines zijn er in verschillende prijscategorieën, en dus zul je er vast een voor jouw badkamer kunnen vinden.

Douchecabines zijn er in verschillende modellen

Zo heb je de standaard rechthoekige douchecabines, maar ook douchecabines die je nog beter in een hoek kunt plaatsen. Met afgeronde deuren of juist alles recht. Er zijn douchecabines die je gewoon op de bestaande vloer kunt plaatsen, maar je hebt ze ook die een extra douchebak hebben. Deze zorgt, in de meeste gevallen, voor wat extra anti-slip. Hier kun je dan je afvoer weer op aansluiten. Welk model je ook kiest, een douchecabine geeft je badkamer altijd een meer luxe uitstraling.

Een douchecabine in zwart, wit of chroom?

Alles kan tegenwoordig. En dus kun je precies die douchecabine kiezen die past bij het interieur van jouw badkamer. Ga je voor een industriële look? Dan kies je natuurlijk een douchecabine met een zwarte omlijsting. Ben je wat meer van de klassieke inrichting? Ga dan voor wit. En hou je van “shimmer and shine”? Dan is een chroomkleurige douchecabine echt iets voor jou.

Het mooist is het natuurlijk als je alle onderdelen van je badkamer mooi met elkaar weet te matchen. Ga je dus voor een zwarte omlijsting van je douchecabine? Dan is het wel het mooist als ook je andere accessoires in zwart zijn uitgevoerd. Omdat zwart misschien wat zwaar kan aanvoelen, is het dan wel slim om de basis van de badkamer licht te houden. Ga je voor chroom of wit? Dan kun je wat meer sprekende kleuren op de wand en de vloer gebruiken.

Vergeet je ook niet om wat mooie planten in de badkamer te zetten?

Het schoonmaken van een douchecabine

Alles wat je gebruikt, heeft onderhoud nodig. En dus ook je douchecabine. Wanneer je deze na iedere douchebeurt even afdoet met een raamwisser, kom je al een heel eind. Maar eens in de zoveel tijd is een grotere onderhoudsbeurt ook wel fijn. Let er dan goed op dat je de juiste schoonmaakmaterialen kiest. Gebruik vooral geen schuursponsjes en schuurmiddelen. Deze kunnen ervoor zorgen dat er hele kleine krasjes in (de omlijsting van) de douchecabine komen. Hierdoor maak je het oppervlak ruw en dat is iets wat je wilt voorkomen. Door de douchecabine mooi glad te houden, hebben zeepresten en schimmels geen kans om zich te hechten aan het oppervlak. Er zijn speciale reinigers voor de douchecabine beschikbaar, maak daar vooral gebruik van. Zo heb je het langst plezier van je nieuwe badkamer!