Voor alle Amsterdammers, milieubewuste mensen, mensen zonder auto of mensen die gewoon van fietsen houden: goed bezig. Jullie hebben vast geïnvesteerd in een stevige, snelle en praktische transportfiets.
Nee? Geen paniek. Je kunt er altijd nog een bestellen.

Ben je net zoals ik, en heb je de tijd of financiële middelen niet om een peperdure fiets aan te schaffen? Doe je ook alles op de fiets omdat het handig is en snel, openbaar vervoer een rib uit je lijf kost of ben je gewoon bezig met de carbon footprint die wij hier achterlaten op de aarde? Er zijn zo veel goede redenen om je dagelijkse bezigheden op de fiets te doen. Boodschappen, van en naar werk fietsen, naar de sportschool (goeie opwarming) afspraken, etc. Een fiets is handig omdat je zelf in controle bent hoe laat je weggaat, hoe hard je fietst, en hoe je fietst. De wegen, snelheid, het type fiets; alles is up to you.

Fietsen wordt vaak jong geleerd, oud gedaan en zeker in een land zoals Nederland is kunnen fietsen iets hel alledaags. Zo is fietsen in Amerika echt een activiteit die niet vaak voorkomt, en eentje waarbij je erg veel beschermende pads moet dragen en reflecterende kleding! Dit komt natuulrijk omdat Amerika een enorm land is en mensen vaak grotere afstanden afleggen voor hun bestemmingen. Iedereen doet dit per auto, daarom krijgen veel meisjes op hun sweet sixteen een auto cadeau van mama en papa.
Wij krijgen hier een fiets, eerst een met zijwieltjes, en later een tussenfiets, en uiteindelijk een oma of herenfiets. Hiermee fietsen wij dagelijks naar school, en later naar werk. Je zult merken dat je in het begin weinig geld uitgeeft (zeker in je studententijd) aan een goede sterke fiets. Je koopt gewoon een goedkope rammelbak, als hij je maar van A naar B brengt. Begrijpelijk. Maar zodra je je baan begint of zodra je aan kinderen begint, begint het ook te dagen: een fiets is een goede investering. Zo heb je een sterke transport fiets nodig, zeker in het ongure weer hier in Nederland waar het vaak hard waait en zacht regent. Dan wil je geen rammelbak meer zonder licht, versnellingen, met een wankele achterop zit, of dunne steeds opnieuw geplakte banden. Investeer in jezelf en in je toekomst met een goede sterke en stabiele transportfiets.

Mijn idee is of je nou gaat werken, sporten, of rondreizen; ga toch fietsen!