Een gezelliger interieur creëren

Een gezelliger interieur creëren

Kom je weleens bij een vriend, vriendin of familielid over de vloer en het eerste wat je denkt is wat een ongezellige boel? Het kan heel apart zijn hoe een inrichting zo’n grote invloed kan hebben op je gemoedstoestand. Maar dit is wel de realiteit. Om deze reden is het ontzettend belangrijk dat je in je eigen huis of appartement wel een gezellige inrichting creëert. Zeker aangezien je ontzettend veel tijd om deze locatie door zult brengen. De inrichting van je huis kan een grote invloed hebben op je geluk. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal tips om een gezellige inrichting voor jezelf te creëren.

Kleuren

Voordat je meubels in een kamer plaatst is de eerste belangrijke keuze die je moet maken over de inrichting de kleuren van de muren. Wanneer je de muren wit laat kan dit zeer kil en koud overkomen. Zeker als de muren ook nog eens relatief kaal zijn. Als je een gezellig interieur wilt is het beste idee om te kiezen voor donkere maar warme kleuren. Dit betekent dus niet donkerblauw of zelfs zwart. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor kleuren zoals beige tinten. Deze kleuren geven een warm en gezellig gevoel. Het is desondanks wel zo dat lichtere kleuren meer een gevoel van ruimte geven. Daarom kun je misschien één muur wit laten om op die manier wel de ruimte een open gevoel te geven.

Verlichting

Een ander belangrijk aspect om een ruimte een warm, gezellig gevoel te geven is de verlichting. Ik weet nog heel goed dat ik op bezoek ging bij mijn broer in zijn studentenkamer. Hij had ontzettend felle tl-verlichting en witte muren, dit zorgde ervoor dat de kamer ontzettend kil aanvoelde. Daarnaast was het resultaat ook nog eens dat je alles in de kamer wat niet volledig schoon was meteen opviel.

Voor een gezellige inrichting is het daarom zeer verstandig om voor warme verlichting te gaan bijvoorbeeld met LED spots. Warme lampen zullen de kamer gezelliger doen aanvoelen en een meer romantische sfeer creëren. Het is ook een betere manier om films te kijken aangezien televisieschermen moeilijker zichtbaar worden wanneer je fel licht aan hebt staan.

Warme voeten

De laatste tip die ik wil geven wanneer het gaat om een knusse inrichting is wat er onder je voeten bevindt. Een gemakkelijker manier om een knusse inrichting te creëren is het aanschaffen van een tapijt. Dit geeft een warme uitstraling en natuurlijk ook warme voeten.