Een goede snor en baard verzorging

Een goede snor en baard verzorging

Mannen met een snor en/of baard zullen het allemaal beamen: een goede verzorging van je gezichtshaar in onmisbaar. Er zijn namelijk nogal wat factoren die van buitenaf invloed kunnen hebben op je gezichtsharen. Denk bijvoorbeeld aan grote temperatuurwisselingen. Kou kan resulteren in stroeve haren, jeuk of roodheid van de huid. Om dit, en andere vervelende problemen, te voorkomen ben je een goede verzorgingsroutine nodig. En om je op weg te helpen, staan hieronder de stappen die absoluut niet in je routine mogen ontbreken.

Baard shampoo

De eerste twee producten die je in huis moet halen, zijn de zogenoemde baardkam en de baard shampoo. Een baardkam klinkt misschien wat te hoogdravend, maar zelfs voor een korte stoppeltjesbaard kan een kam nodig zijn. Door een kam te gebruiken, zorg je dat alle haartjes dezelfde kant opstaan. Dit zorgt voor een verzorgde en nette uitstraling. Daarnaast is het ook heel goed om zo af en toe de kam erdoor te halen, zodat vuil uit je baard verdwijnt. En de vettigheid? Die was je er gemakkelijk uit met een goede baard shampoo. Deze zorgt er namelijk voor dat je baard fris en schoon blijft.

Andere verzorgingsproducten

Maar met alleen een baardshampoo ben je er nog niet. Zo kun je bijvoorbeeld je verzorgingsroutine uitbreiden met een baard conditioner. Deze zorgt ervoor dat je baard zacht aanvoelt. Andere populaire verzorgingsproducten voor het gezichtshaar van de man zijn onder andere de pomade, baardbalsems en baardoliën. Al deze producten zorgen voor een goede glans aan je snor of baard. Daarnaast zorgen deze producten er ook voor dat je gezichtshaar goed in model te brengen is. Én ze geven natuurlijk een lekkere, frisse geur mee aan je baard. Wat vooral lekker is als je even niet de tijd hebt gehad om de baardshampoo te gebruiken. Natuurlijk hoef je niet al deze producten in huis te halen. Probeer er gewoon een paar uit! Dan merk je snel genoeg welke bij je passen én welke producten het beste resultaat geven.

Houdt je gezichtshaar bij

We vragen je heus niet om je snor of baard regelmatig helemaal weg te scheren. We vragen je alleen maar om het in de gaten te houden. Zelfs wanneer je je gezichtshaar nog veel langer wilt laten groeien, is het belangrijk om het wel gecontroleerd te blijven doen. Door je gezichtshaar regelmatig bij te knippen, of te scheren, kun je ervoor zorgen dat alle haren dezelfde lengte behouden. Dit zorgt voor een verzorgde en nette look. Én tevens kun je op deze manier de vervelende 'trekkende' haren in je baard voorkomen. Niemand wilt immers gezichtshaar dat jeukt, trekt of irriteert. In tegendeel, we willen allemaal een snor of baard waar we goed mee voor de dag kunnen komen.