Een heerlijke vakantie naar de Azoren of Madeira

Een heerlijke vakantie naar de Azoren of Madeira

Ben je op zoek naar een heerlijke vakantiebestemming die je het gevoel geeft dat je mijlenver van huis bent? Dan zijn de Azoren en Madeira iets voor jou! Deze twee Portugese eilanden liggen in de Atlantische Oceaan en bieden een schitterende omgeving en een heerlijk klimaat.

Het klimaat op de Azoren en Madeira

De Azoren en Madeira hebben allebei een aangenaam subtropisch klimaat. Het is er het gehele jaar door warm en vochtig met temperaturen die meestal tussen de 15°C en 25°C liggen. Op de Azoren zijn er zelfs regelmatig temperaturen boven de 30°C, terwijl het op Madeira meer bewolkt is en er meer neerslag valt.

Hoe kom je er?

De Azoren en Madeira zijn goed bereikbaar, zowel vanuit Nederland als vanuit andere Europese landen. Er zijn veel vliegtuigmaatschappijen die rechtstreekse vluchten aanbieden. Vanaf Amsterdam Schiphol kun je bijvoorbeeld met TAP Portugal rechtstreeks naar de Azoren vliegen. Er zijn ook veerboten die de eilanden met het Portugese vasteland verbinden.

Wat mag je niet missen?

Op de Azoren en Madeira is er van alles te doen. Bezoek bijvoorbeeld de prachtige plaatsjes en steden, of geniet van het heerlijke eten en drinken. Maar ook voor liefhebbers van activiteiten buiten de stad is er genoeg te beleven. Zo zijn er veel wandel- en fietsroutes door de prachtige natuur. Daarnaast zijn er ook diverse watersportmogelijkheden, zoals surfen, kajakken, duiken en vissen.

De Azoren

De Azoren bestaan uit negen eilanden, verspreid over de Atlantische Oceaan. De eilanden zijn bekend om hun schitterende natuur, met prachtige watervallen, vulkanische meren en uitgestrekte bossen. Ook zijn er veel wilde dieren te zien, zoals walvissen, dolfijnen en verschillende soorten vogels.

Madeira

Madeira is een eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden en bergachtige landschappen. Het eiland heeft een aantal interessante bezienswaardigheden, waaronder de hoofdstad Funchal en de bekende botanische tuin. Ook kun je er genieten van het heerlijke lokale eten, zoals de bekende Madeira-wijn en de typische bolo de mel-cake.

Een heerlijke vakantiebestemming

De Azoren en Madeira zijn een heerlijke vakantiebestemming voor iedereen die op zoek is naar een avontuurlijke reis. Ze hebben een aangenaam subtropisch klimaat, mooie natuur en er is van alles te doen. Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijke of rustige vakantie, op deze twee Portugese eilanden is er voor iedereen wat wils.