Een lening voor je bedrijf aanvragen? Tips!

Een lening voor je bedrijf aanvragen? Tips!

Wil je jouw bedrijf uitbreiden? Of heb je een nieuwe machine of een nieuw voertuig nodig? Dan moet je een investering doen. Sommige bedrijven gebruiken hun eigen vermogen om te investeren. Lang niet ondernemer beschikt over voldoende eigen geld om hier een investering mee te financieren. Laat je hierdoor niet weerhouden om de gewenste investering te doen. Je kunt namelijk een zakelijke lening voor jouw bedrijf aanvragen. Als je dit nog niet eerder gedaan hebt, weet je mogelijk niet precies hoe je te werk moet gaan. Daarom hebben wij in deze tekst een aantal tips op een rijtje gezet. Deze tips komen vast en zeker van pas bij het aanvragen van een lening voor jouw bedrijf.

1. Leen niet meer dan je nodig hebt

Voordat je een zakelijke lening afsluit, raden wij je aan te berekenen hoeveel geld je wilt lenen. Waarom? Omdat je op deze manier voorkomt dat je meer geld leent dan je nodig hebt. Toch zijn er genoeg ondernemers die onnodig veel geld lenen. Zonde, want de kosten voor een zakelijke lening vallen hierdoor hoger uit. Bij een zakelijke lening betaal je immers rente over het hele bedrag dat je leent. Gebruik je een deel van het geleende geld niet? Dan betekent dit niet dat je hier geen rente over betaalt. Hierdoor betaal je onderaan de streep mogelijk (fors) meer voor de lening. Bereken daarom eerst hoeveel je nodig hebt en dien pas dan een aanvraag in.

2. Denk niet dat de rente overal hetzelfde is

Sluit je een zakelijke lening af? Dan krijg je te maken met rente. Je leent immers geld van een ander en daar betaal je voor. Sommige ondernemers denken dat de rente bij iedere geldverstrekker even hoog is, maar dat is een misvatting. De rente zakelijke lening hangt namelijk af van een groot aantal factoren. Allereerst is de huidige rentestand van belang. Als de rente hoog staat, kost zakelijk geld lenen je meer dan bij een lage(re) rentetand. Een tweede verschil zit hem in het bedrag dat je leent. Hoe meer geld je leent, des te meer je uiteindelijk aan rente betaalt. Bij een zakelijke lening wordt de rente immers berekend over het gehele bedrag dat je leent. Wel staat de rente altijd vast voor de hele looptijd. Hierdoor weet je exact hoeveel je maandelijks betaalt om de lening af te lossen.

3. Bereken hoeveel je kunt lenen

Hoeveel geld je kunt lenen is afhankelijk van een aantal factoren. Zo kijkt een geldvestrekker onder andere naar jouw financiële situatie. Is deze goed? Dan kun je meer geld lenen dan met slechte cijfers. Voordat je een aanvraag indient, ben je ongetwijfeld benieuwd hoeveel je kunt lenen. Dit kun je tegenwoordig betrekkelijk makkelijk achterhalen. Je kunt namelijk een zakelijke lening berekenen. Zodoende weet je of het zin heeft om een zakelijke lening aan te vragen.

4. Ga niet over één nacht ijs

Heb je een zakelijke lening nodig? Ga dan vooral niet over één nacht ijs. Helaas doet menig ondernemer dit wel. Als je eenmaal in jouw hoofd hebt dat je wilt investeren, wil je mogelijk niet langer wachten. Toch raden wij je aan niet te hard van stapel te lopen. Waarom niet? Omdat je dan later mogelijk spijt krijgt van jouw keuze. Na het afsluiten van de lening blijkt misschien wel dat de voorwaarden van de lening tegenvallen. Je kunt dan niet meer terug. Reden genoeg om eerst een vergelijking te maken alvorens je een zakelijke lening aanvraagt.