Een mooiere glimlach met een kunstgebit?

Een mooiere glimlach met een kunstgebit?

Soms kan het zo zijn dat je jezelf schaamt voor je glimlach. Dit kan komen doordat je eigen tanden in de loop der jaar wat zijn afgebrokkeld of als gevolg van een ongeval waarbij je tanden zijn afgebroken. Toch is het niet nodig om jezelf te schamen voor je glimlach. Tandtechnici kunnen ervoor zorgen dat jij weer beschikt over een mooie glimlach zodat jij weer openlijk kan lachen en blij bent wanneer je lacht. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van een kunstgebit. Wanneer jij graag zou willen beschikken over een kunstgebit, is het raadzaam om eens een afspraak te maken bij een tandtechnicus.

Een afspraak bij een tandtechnicus

Wanneer jij eenmaal de eerste stap hebt gezet om in de toekomst te kunnen beschikken over een stralende glimlach, zal het proces met betrekking tot het aanmeten en maken van een kunstgebit in gang worden gezet. Soms kan een kunstgebit niet de enige geschikte oplossing zijn om weer te kunnen beschikken over een stralende glimlach. Een klikgebit kan in sommige gevallen ook een passende oplossing zijn. Voor zowel een kunstgebit als een klikgebit zullen er een aantal afspraken bij een tandtechnicus noodzakelijk zijn. Allereerst zal er een intake plaatsvinden waarbij er wordt gekeken welke toepassing de beste is. Vervolgens zullen er afdrukken gemaakt worden van je kaken. Zowel een kunstgebit als een klikgebit worden namelijk helemaal naar jouw wensen en behoeften en aan de stand van jouw kaken gemaakt.

Het maken van een kunstgebit en klikgebit

Het maken van een kunstgebit en een klikgebit bestaat uit een aantal processen. Eerst zal er een afdruk gemaakt worden van je kaken. Vervolgens zal er een keuze gemaakt worden uit de kleur van de tanden die op het gebit geplaatst zullen worden. Daarna zal het gebit bij je gepast worden en indien nodig worden bijgesteld. Een klikgebit kan in de mond geplaatst worden en wordt 'vastgeklikt' op de implantaten. Het plaatsen en daarmee het maken van een klikgebit is dus anders dan bij een kunstgebit

Het plaatsen van een klikgebit

Voordat een klikgebit geplaatst kan worden, zullen er eerst een aantal implantaten in je kaakbot aangebracht moeten worden. Het is belangrijk dat je kaakbot voldoende geslonken is op het moment dat deze implantaten worden geplaatst. Wanneer dit namelijk niet het geval is, is een klikgebit niet mogelijk. Vervolgens zal het gebit zelf op deze implantaten worden vastgezet. Wanneer jij beschikt over een goede zorgverzekering zal bij zowel een kunstgebit als een klikgebit het grootste gedeelte vergoed worden door de zorgverzekeraar. Wanneer jij graag wilt weten op welke vergoeding jij recht hebt met betrekking tot een kunstgebit of een klikgebit, is het raadzaam om hierover eens contact op te nemen met je zorgverzekeraar.