Een thuiswerkplek inrichten doe je zo

Een thuiswerkplek inrichten doe je zo

In de tijden van de Corona-crisis is de vraag naar thuiswerkplekken ontzettend toegenomen. Het treft ons allemaal en iedereen moet thuisblijven. De werkplek die de werkgever normaal gesproken voor ons verzorgt, moeten we nu zelf inrichten. Het is wel echt essentieel om goede spullen te kopen bij een computer onderdelen groothandel, zodat je optimaal kan werken. Maar welke spullen heb je nou nodig? Wat zijn de grootste voordelen van een thuiswerkplek? In onderstaand artikel lees je er alles over. 

Welke toebehoren heb je nodig?

Het hangt natuurlijk helemaal af van de werkzaamheden die je thuis verricht en welke spullen je daarvoor nodig hebt. Ik werk zelf als accountmanager voor een grote telecomprovider. Daarnaast heb ik een eigen bedrijfje als copywriter. Ik werk dus vooral met tekstverwerkingsprogramma’s en cloud based applicaties van mijn werkgever. 

 

Omdat ik wel altijd meerdere programma’s naast elkaar gebruik, vind ik het ook fijn om met een dubbel scherm te werken. Zo hoef ik niet te schakelen tussen meerdere tabjes en dat scheelt veel tijd. Wat heb ik zoal gekocht voor mijn thuiswerkplek:

 

  • Laptop: mijn Macbook Air werk ik al een tijdje mee en die werkt nog prima

  • Groot beeldscherm: door middel van een VGA-HDMI aansluiting kan ik dit grote scherm verbinden met mijn Macbook

  • Toetsenbord: deze is via een USB-aansluiting verbonden met mijn laptop. 

  • Muis: ook dit werkt veel makkelijker dan het bedieningspaneel op mijn Macbook

  • Laptopsteun: om de laptop goed te kunnen gebruiken als tweede scherm naast het grote beeldscherm wat ik nu ook heb. 

 

Daarnaast heb je de keuze om je werkplek uit te breiden met een printer, versterkt geluid of een extra harde schijf. Laat je informeren door een expert wat jij nodig hebt. Voor mij werkt bovenstaande in ieder geval prima. 

Wat is er fijn aan een thuiswerkplek?

Het is echt wel wennen om thuis te zijn in plaats van de vaste routine van kantoor. Toch zijn er zeker ook voordelen aan deze nieuwe manier van werken. Dit is wat mij opvalt: 

 

  • Door de goede computer toebehoren werken de programma’s soms nog wel sneller dan op kantoor. 

  • Ik ben een stuk minder tijd kwijt aan reizen. De enige afstand die ik afleg is tussen de slaapkamer, de woonkamer en de keuken. 

  • Mijn productiviteit gaat omhoog doordat ik nu niet onnodig zit te kletsen met collega’s. Ik merk nu hoeveel tijd dat soms ook kost.

  • Ik ben veel vrijer om mijn eigen tijd in te delen. Mijn dagindeling hangt niet meer af van anderen.

  • Het scheelt ontzettend veel geld, omdat ik niet meer op kantoor lunch en geen koffie meer haal voor onderweg. 

Bonustip

Goede hardware voor de computer is erg fijn. Zorg daarnaast ook voor een ergonomische bureaustoel, zodat je na een paar dagen niet al last van je rug krijgt. Neem een kijkje bij  copaco computer groothandel. Dan zit je digitaal betreft sowieso goed. Werk ze vandaag!