Een vorkheftruck is een handig apparaat

Een vorkheftruck is een handig apparaat

We hebben allemaal wel eens een vorkheftruck aan het werk gezien. Een apparaat met twee grote "lepels" aan de voorkant waar moeiteloos grote, zware attributen mee opgetild en verplaatst kunnen worden. In veel branches zie je vorkheftrucks. Denk bijvoorbeeld aan de bouw, wegenbouw, akker- en tuinbouw en in grote magazijnen. Ook in drukkerijen en winkels kun je vaak vorkheftrucks, in verschillende soorten en maten, vinden. Maar wat nu als jouw materieel het begeeft? Dan kun je misschien wel niet verder met je werk. Het is dan zaak om snel een ander apparaat tot je beschikking te hebben.

Een andere vorkheftruck regel je online!

Dat is handig, zeker in deze periode. Je kunt online alle specificaties lezen en eventueel nog verder zoeken naar de ervaringen met dit bepaalde type vorkheftruck. Online bestellen en betalen en voor je het weet kan je weer aan het werk. Dat is het voordeel van het aanschaffen van een gebruikte vorkheftruck. De levertijd is nihil. Nog een voordeel is, natuurlijk, dat de prijs van gebruikte vorkheftrucks altijd lager zal zijn dan de prijs van een nieuwe. Zeker wanneer je oude exemplaar volkomen onverwacht de geest heeft gegeven, kan het een flinke investering zijn waar je niet helemaal op bent voorbereid.

Zomaar even zo'n apparaat besturen zit er niet in

Het besturen en bedienen van een vorkheftruck is gespecialiseerd werk. Werk waar je een certificaat voor nodig hebt. Want ga er maar aan staan. Met een lading op de lepels achteruit rijden om de pallet met spullen te kunnen verplaatsen. Ook is de, over het algemeen, zeer korte draaicirkel van een vorkheftruck iets waaraan je echt moet wennen. De tijd dat je als jochie van 14 als bijbaantje op vorkheftrucks reed is echt wel geweest. En dat is maar goed ook. Doordat er nu meer toezicht is, gebeuren er veel minder ongelukken. Want vergis je niet: een vorkheftruck is een flink apparaat!

Verschillende vorkheftrucks voor verschillende toepassingen

Vorkheftrucks zijn er van heel groot tot klein. Het is maar net wat voor werk er uitgevoerd moet worden. Moeten er vooral pallets met goederen in een magazijn vervoerd worden? Dan heb je een kleinere vorkheftruck nodig dan wanneer er complete onderdelen van huizen op en van vrachtwagens moeten worden geladen. Ook vorkheftrucks met extra lange lepels zijn beschikbaar. Het blijft dan natuurlijk wel belangrijk om het gewicht en dus de balans in de gaten te houden. Je wilt niet dat de lading ervoor zorgt dat de vorkheftruck voorover of opzij kiept!