Elkaar een handje helpen

Elkaar een handje helpen

Je merkt dat het een bijzondere tijd van het jaar is. We kijken allemaal stiekem uit naar de feestdagen. Dat staat namelijk garant voor een leuke, ontspannen tijd die je spendeert met vrienden of familie. Tot het echter werkelijk kerst is, is het voor een groot deel van Nederland een stressvolle periode. Daarom streef ik er altijd naar om in december mijn medemens een beetje te helpen. Dat kun je namelijk op allerlei manieren doen. Bovendien hoeft het niet altijd geld te kosten. Juist door simpelweg wat moeite te doen en elkaar een handje te helpen, kun je al een verschil maken. In deze blog geef ik 3 voorbeelden hoe ik dit zelf realiseer. 

#1 Een dag bijzonder werken

Afgelopen weekend heb ik een dag in het weekend gewerkt. Niet voor mijn werkgever of voor een freelance klus, maar voor het bedrijf van mijn vader. Hij is recentelijk met het hele bedrijf verhuisd en daardoor lopen alle processen nog niet even soepel. Aangezien hij werkzaam is in de logistieke sector heeft hij het deze dagen in de aanloop naar kerst extra druk. Tijdens de verhuizing waren wat kunststof bakken gesneuveld en mijn vader had een snelle oplossing nodig om wat losse goederen veilig te vervoeren. Gelukkig had hij nog een berg pallets en wat palletranden slingeren. Het was dus mijn taak om met de palletranden van Logistiek Online palletkisten te maken van de pallets. Dat was werk wat ik normaal gesproken niet doe, maar door een zaterdag op te offeren heb ik mijn vader wel enorm geholpen. Dat maakte alles dubbel en dwars de moeite waard!

#2 Beetje attent zijn

Uiteraard hoef je niet per se ergens wat extra werk op te pakken. Je kunt het ook iets kleiner aanpakken. Door simpelweg wat meer attent te zijn voor de mensen om je heen, kun je iemands dag al aanzienlijk verbeteren. Een klein gebaar of wat meer aandacht besteden aan iemand is soms al voldoende. Zo ga ik aankomend weekend even een grote schoonmaak houden als mijn vriendin met de meiden aan het shoppen is. Dan komt ze zaterdagavond thuis en is ons appartement heerlijk schoon. Een ander voorbeeld hoe ik attent ben voor mijn dierbaren: ik heb gisteren mijn moeder spontaan verrast met een bosje bloemen. Kortom, door even een beetje te denken aan iemand tover je een glimlach om zowel hun als jouw gezicht! 

#3 Stress-geleider zijn

Ten slotte streef ik in december er altijd naar om een soort stress-geleider te zijn voor mijn vrienden. Ik ben zelf enorm blij met mijn werk en hoe ik mijn leven inricht. Natuurlijk begrijp ik ook wel dat niet iedereen zo gezegend is. Daarom probeer ik er op een goede manier te zijn voor mijn vrienden die niet altijd even vrolijk zijn of hun werk even leuk vind. Door simpelweg een luisterend oor te bieden en geen oordeel te vellen, help ik hen!