Infrarood panelen zijn stijlvol en zuinig

Infrarood panelen zijn stijlvol en zuinig

Ik hou ontzettend veel van interieur en het mooi maken en stijlen van huizen. Zo heb ik samen met mijn vrouw goed nagedacht over onze eigen woning. Zelf hou ik erg van luxe en daarom is de keuze onder andere gevallen op infrarood panelen. Ik merk dat niet iedereen precies op de hoogte is van de techniek achter infrarood panelen en ook zijn niet alle mogelijkheden bij iedereen bekend. Wist je bijvoorbeeld dat de panelen ingezet kunnen worden als energiezuinige bijverwarming? Zo kun je infrarood panelen inzetten naast je gewone centrale verwarming, maar ook kun je er voor kiezen om infrarood als enige verwarmingsbron in je woning in te zetten. Er zijn tal van mogelijkheden welke voor iedere situatie kunnen worden ingezet. Lees gauw verder en ontdek hoe deze energiezuinige bijverwarming precies werkt!

Infrarood panelen, hoe werkt dat eigenlijk?

In mijn woning heb ik flink verbouwd. Zo heb ik een nieuwe vloer laten leggen, hebben we een aanbouw en ook is de oude keuken eruit gehaald. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat de woonkamer er heel strak en netjes uitziet. Ik hou van een nette en strakke inrichting met witte muren. Iets dat mijn vrouw en mij altijd heeft gestoord is de centrale verwarming in de kamer. Deze lelijke radiatoren hebben wij dan ook laten verwijderen en hiervoor in de plaats hebben wij infrarood panelen aangeschaft. Deze panelen stralen door middel van infrarood heel gericht warmte uit. Al binnen enkele seconden na het aanzetten van het paneel merk je de warmte op. Deze stralen zijn vergelijkbaar met die van de zon en voelen daardoor heel fijn aan. Met deze infrarood verwarming is het mogelijk om heel gericht op specifieke plekken in huis een behaaglijke warmte te realiseren. Zo kun je deze vorm van verwarmen inzetten als energiezuinige bijverwarming, bijvoorbeeld door deze op te hangen boven de bank. Wanneer je de ruimte verlaat dien je de verwarming uit te zetten zodat je geen onnodige energie verbruikt. Anders dan bij een centrale verwarming warmt een infrarood paneel materialen, voorwerpen en personen op. Het is dus niet nodig om zo'n paneel al uren te laten branden, dat heeft geen zin. 

Zoals je kunt lezen verbruikt een paneel dus weinig energie omdat je deze niet de hele dag aan hoeft te zetten. Zo krijgt deze soort van verwarmen een energiezuinig label en bespaar je hiermee dus ook nog eens geld in de portemonnee. Ga voordat je een paneel aanschaft altijd in gesprek met de verkopende partij. Zo krijg je goede tips en weet je zeker dat je iets koopt dat geschikt is voor de ruimte waarvoor het is bedoeld. Ik hoop dat je iets hebt aan bovenstaande tips en dat je deze prachtige en energiezuinige verwarming zelf ook in huis haalt!