Ergonomisch inrichten van je thuiswerk kantoor met kantoormeubelen

Ergonomisch inrichten van je thuiswerk kantoor met kantoormeubelen

Het thuiswerken zal de komende periode nog wel aan de orde blijven. Volgens de laatste berichten zul je in ieder geval twee dagen in de week thuis zitten. Het bezitten van goede kantoormeubelen om thuis te werken is belangrijk voor je houding. Niet voor niets wordt het geadviseerd om om de twintig minuten even van je stoel af te gaan. Ook wordt yoga geadviseerd als je veel in dezelfde houding zit. Alleen yoga of het even opstaan van je stoel kunnen houdingsproblemen niet oplossen. Het is van belang om het probleem bij de oorzaak aan te pakken, bijvoorbeeld door het zorgen voor een goede kantoorinrichting in huis. Welke thuiswerk kantoormeubelen bijdragen aan een goede houding lees je in deze blog!

Kantoorinrichting met het juiste thuiswerk meubilair

De kantoorinrichting in huis gaat om het meubilair dat je erin hebt staan, maar ook om de hele beleving van je kantoor. Allereerst is het belangrijk om te kiezen voor ergonomische kantoormeubelen zodat je thuis kunt werken in een goede zithouding. Zo kun je denken aan kleine verbeteringen als het plaatsen van je scherm op ooghoogte. Ook kun je bijvoorbeeld een voetensteun plaatsen onder je bureau, zodat je op de goede hoogte aan het werk bent. Dit zijn kleine investeringen die je kunt doen om je thuiswerk kantoor ergonomischer te maken. Als je wat meer kunt besteden is het goed om te investeren in thuiswerk kantoormeubelen die zorgen voor een ergonomischere houding. Denk bijvoorbeeld aan een bureau dat in hoogte verstelbaar is. Nog beter is het om te gaan voor een stabureau. Het is bewezen dat 8 uur zitten op een dag niet bepaald bevorderlijk is voor je gezondheid. Een stabureau kun je bovendien aan je eigen lengte aanpassen. Wil je toch liever een normaal bureau? Dan is het verstandig om daar een passende ergonomische bureaustoel bij aan te schaffen. Deze zorgt ervoor dat je als vanzelf de goede zithouding aanneemt en dus comfortabeler zit. Hierdoor zul je minder snel last krijgen van rugklachten of schouderklachten.

Hoe zorg je ervoor dat de kantoorinrichting sfeervol blijft?

Ergonomische meubels hebben vaak het stigma dat ze nogal oubollig en saai kunnen zijn. Dan is de vraag hoe je ervoor zorgt dat je de kantoorinrichting sfeervol houdt. Je kunt ervoor kiezen om te gaan voor ergonomische meubels die zijn ontworpen op basis van de laatste trends. Tegenwoordig is er namelijk heel veel keuze in diverse materialen en kleuren. Het is soms ook mogelijk om producten op maat te laten maken. Zo kun je er vaak zelf voor kiezen of je een bureaustoel wilt laten bekleden of niet. Hierdoor kun je de stoel laten matchen met de rest van de inrichting van je thuiskantoor. Wanneer je zelf niet van de interieurstyling bent, kun je ervoor kiezen om interieurspecialisten te laten meedenken. Zij zullen je dan verschillende tekeningen voorleggen over hoe je thuiskantoor er uit kan zien. Zo krijg je een goed idee wat er mogelijk is qua inrichting. Daarna kun je zelf de inrichting uitkiezen die bij jou past.