Even de BTC koers checken

Even de BTC koers checken

Het is een heerlijk gevoel om 's morgens even de BTC koers te bekijken. Wakker worden, kopje koffie, het nieuws van de dag lezen en zien hoeveel je Bitcoin vandaag waard is. Bitcoin is een cryptovaluta die over de hele wereld waarde heeft. Een digitale valuta dus, waar geen centrale bank of overkoepelende organisatie achter zit. Bitcoin wordt afgekort met 'BTC' en de BTC koers kun je dagelijks bijhouden. Met een peer-to-peer netwerk en transacties worden opgeslagen in een database. Je kunt een Bitcoin bedrag verzenden naar iemand anders, gewoon via internet. Het gebruik van Bitcoin is veilig en gemakkelijk. Om fraude uit te sluiten zijn van elk bitcoin adres alle transacties openbaar. Voor iedere transactie wordt dan ook een nieuw bitcoinadres gebruikt.

Hoe staat het met de ripple koers?

Maar Bitcoin is niet de enige cryptovaluta. Één van de populairste cryptovaluta's naast Bitcoin is Ripple. Handelen in Ripple kan grote winst opleveren, vanwege de veelal stijgende Ripple koers. Natuurlijk kan de Ripple koers, net als de BTC koers en iedere andere koers, ook dalen. Daarmee moet rekening worden gehouden bij het handelen in deze cryptovaluta. Investeren of handelen in Bitcoin of Ripple is geen spelletje en moet dus alleen worden gedaan met geld dat je kunt missen. Wanneer je de BTC koers en/of de Ripple koers een tijdje hebt gevolgd, ermee hebt gespeeld en beter begrijpt hoe alles werkt, kan het een zeer lucratieve manier van investeren zijn.

Niet te storneren

Wanneer je het niet eens bent met een incasso op je bankrekening, kun je deze storneren. Ben je niet blij met een aankoop die je in een winkel hebt gedaan met je creditcard? Dan kun je via de creditcardmaatschappij zo'n transactie gewoon terugdraaien (wanneer je een goede reden hebt, natuurlijk). Dit kan bij Bitcoin niet. Net als bij contant geld kan dit worden gezien als een nadeel voor degene die betaalt met Bitcoin. Het kan ook weer worden gezien als een voordeel voor de persoon die wórdt betaald met Bitcoin. Het is dus altijd belangrijk bij iedere transactie goed na te denken over je aankoop. Houd ook goed de BTC koers in de gaten, gezien het feit dat deze fluctueert. Dit kun je gewoon online doen en dat geldt trouwens ook voor de Ripple koers.

Betalen, sparen en beleggen

In een steeds evoluerende wereld is cryptovaluta een veilige wijze om te betalen, maar ook om te sparen, beleggen en verhandelen. Denk goed na over je keuze, want er zijn verschillen De Ripple koers ligt in euro's een stuk lager en de beweeglijkheid van de Ripple koers is erg groot. Dit maakt handelen in Ripple risicovol. Maar ook kansrijk. De BTC koers is dermate hoog, dat de kleinste rekeneenheid sinds 2009 1 Satoshi is. Dit komt neer op 1 honderdmiljoenste van een Bitcoin.