Geef zorg aan je mannelijke lichaam

Geef zorg aan je mannelijke lichaam

De staat van de mannelijke hygiëne kan wel een opfrisbeurt gebruiken – uit onderzoek is gebleken dat vrouwen zich namelijk nogal eens storen aan de niet zo frisse uitwerking van de hygiëne-routine van hun partner. En dat biedt kansen, voor jou… om je eigen routine eens kritisch onder de loep te nemen!

Te weinig aandacht

Een van de eerste fouten de mannen maken is dat ze hun lichaam niet van top tot teen wassen” zegt Ingmar Bruinsma, oprichter van BALZY. “De meeste mannen springen onder de douche, wassen hun haar, torso, onder hun oksels en spoelen af om daarna snel weer onder de douche vandaan te springen”. En dat is precies waar vrouwen niet zo heel happy mee zijn!

“De meeste mannen hebben namelijk een waardeloze hygiëne-routine – en het is tijd dat daar verandering in komt”, zo stelt Bruinsma. Volgens hem zijn er een aantal belangrijke routines die écht de aandacht van elke man verdient.

‘Down below’

Om echt helemaal fris en fruitig voor de dag te komen is meer aandacht nodig. Denk aan andere delen van het lichaam zoals de benen en voeten, maar vooral de regio tussen de benen, zoals de schaamstreek, ballen en billen. Die laatste delen zijn extra belangrijk als je met enige regelmaat aan wat beweging doet.

Stinkende ballen

Iets anders dat heel veel impact kan hebben op hoe het ‘daar beneden’ ruikt is wat je eet. Bepaalde soorten eten hebben nogal wat impact op de geur daar namelijk – zo zal een dieet waarin veel knoflook, uien, broccoli en bloemkool geen positieve uitwerking hebben op dit alles.

De beste manier om die nare luchtjes te voorkomen is om een betere douche-routine te introduceren; inclusief alle edele delen dus! En als alleen wassen niet goed genoeg meer is, is er zelfs een speciale deodorant voor tussen de benen beschikbaar!

Kaal of baal?

De boel (je schaamhaar dus) kort en verzorgd houden is trouwens ook een uitstekende manier om de hygiëne-routine ‘down below’ beter te organiseren. Lang en veel schaamhaar is namelijk dé plek voor bacterien om lekker te vermenigvuldigen en vieze luchtjes voort te brengen.

Kortom: het scheren van je schaamhaar en het verder lekker verzorgen van deze streek is een behoorlijke upgrade ten opzichte van de normale routine, en de dames zullen je dankbaar zijn!

Orale hygiëne

Twee keer per dag de tanden poetsen is een heel goed begin (al verzaken ook hier veel mannen!) maar er is nog veel meer te doen om de mond lekker schoon en fris te houden.

Het mantra van de tandarts is je vast bekend: “Poetsen is niet genoeg. Je moet flossen, stoken en spoelen”. In alle eerlijkheid, ook wij zijn geen diehard flossers. Toch pak je met flossen en stoken hele andere gebieden mee die de tandenborstel niet aanraakt. Moet je je voorstellen wat het voor bende wordt als je daar nooit komt…

Dus: De tandarts heeft gelijk: Flossen, steken, spoelen én goed poetsen zorgt ervoor dat jouw gebit frisser dan fris is, en dat is waar de wederhelft het behoorlijk warm van krijgt!

Gezichtshaar

Tegenwoordig is gezichtshaar weer helemaal hot. Het dragen van een lekkere volle baard of juist een flinke lading stoppels is absoluut geen schande meer. Maar geen vrouw zit te wachten op een dude die de boel niet netjes houdt of, erger nog, helemaal niet verzorgd!

En ze hebben ’t meteen door, want dat gezicht is de plek waar ze continue tegenaan kijken. (We doen hier een simpele aanname)

Voor de heren met een baard betekent dat dus dagelijks wassen, drogen en verzorgen met de juiste lotion. Dit voorkomt baardroos (ja, het bestaat) en laat de baard lekker fris ruiken. En als de boel uit de hand loopt als een tropisch regenwoud, is het tijd om de schaar of trimmer erbij te pakken. Ja echt!

Hou je het bij een getrimd of geschoren gezicht, dan is er alsnog werk aan de winkel. Hou de boel schoon en verzorgd met een goede ‘face wash’ of ‘cleanser’, en als je een bijzondere huid hebt (droog of vet), zorg dan voor een lekkere dagcrème. Je krijgt er een lekker koppie door, en dat hebben de dames direct door – 5 punten voor jouw voorkomen en kansen om haar nummer te scoren.

Je oksels

Het gebied onder de oksels van mannen is, voor veel vrouwen, misschien wel de bekendste plek des onheils. Dankzij de warme en vochtige streek is het gebied rond de oksels namelijk dé plek waar veel bacteriën zich thuis voelen. En waar veel bacteriën zijn, gaat ’t niet lekker ruiken.

Heb je last van een ‘geurig lichaam’? Dan is de kans groot dat de oorzaak onder je oksels te vinden is. Breng in dat geval meer actie in je routine.

Dat begint met grondig wassen; elke keer onder de douche; met een anti-bacteriële zeep. Nat wassen en vooral goed afspoelen en afdrogen zijn zaken die vaak vergeten worden… en dan was al dat zepen dus voor niets!

Logisch?

Je zou denken dat alle bovenstaande punten al bij jouw routine horen, maar als iedereen het zo goed zou doen, zouden we geen klachten horen toch? Dus, heren van deze wereld. Tijd om die routine eens kritisch te bekijken en waar nodig aan te passen. Je scoort er punten, en misschien wel meer, mee!