Hoe kan ik mijn auto snel verkopen?

Hoe kan ik mijn auto snel verkopen?

Een auto verkopen blijft een lastig ding. Je wilt natuurlijk dat deze voor een zo hoog mogelijke prijs wordt verkocht, zodat je daarna minder geld kwijt bent voor een nieuwe auto. Er zijn verschillende manieren om een auto verkopen te doen. Natuurlijk kan je naar de plaatselijke garage/autoverkoper gaan. Maar die zullen niet de hoofdprijs gaan geven. Er wordt vaak gekeken naar hoe veel km (kilometer) er op de teller staat. Autoverkopers vinden het fijn dat er zo min mogelijk kilometer op de teller staat. Van ongeveer tot 300 duizend km kunnen ze meestal nog een leuke prijs voor de auto geven. De kilometer teller geeft ook aan hoe veel uur de motor van de auto heeft gedraaid. Een automotor kan ongeveer 700 duizend kilometer mee. Dit verschilt natuurlijk per auto, maar dat is het gemiddeld. Auto verkopen is ook lastig, omdat de verkoper er natuurlijk ook iets aan wil verdienen. Je zou denken dat als je de auto op Marktplaats zou verkopen, dit een stuk goedkoper is en er minder kosten zijn. Maar is dit wel zo?

Auto verkopers in Nederland

In Nederland zijn er veel autoverkopers. Dit wordt ook steeds een leuker beroep gevonden onder de jongeren. Vaak zijn dit jongens die veel passie hebben voor auto's en motoren. Een auto verkopen wordt geleerd op een MBO 4 of HBO. Bij MBO4 word vaak de marketing van de auto en het verkopen geleerd. Bij het HBO word vaak geleerd over de leidinggevende functie in het bedrijf. Ook kan er in het 3e jaar van de studie een stage gevolgd worden bij het bedrijf. Vaak zien wij dat bij die stageplekken er daarna ook veel studenten daar komen te werken. Daarom is Stage essentieel. Ook voor de bedrijven zelf is dit fijn, omdat ze in de stageperiode eigenlijk al de nieuwe werknemer inwerken, zonder dat het ze te veel geld kost.

Zal ik mijn auto naar de sloop brengen?

Stel je hebt een auto die eigenlijk niet meer verkocht kan worden. Deze kun je naar de stort brengen of je kan de sloopauto verkopen. Er zijn hier verschillende soorten verkopers die hier iets mee kunnen. Er zijn bijvoorbeeld vorig jaar veel mensen die mee hebben gedaan aan stockcarraces. Dit zijn races met oude auto’s. Dan wordt dat er vaak van gebruikt. Een sloopauto verkopen is daarom ook niet zo lastig, omdat er dus veel vraag naar is. Mensen denken vaak dat hun auto niet veel meer waard is, maar dit blijkt dan dus vaak toch niet zo te zijn.

Wie helpt je hierbij?

Er zijn verschillende bedrijven die hier in handelen. Zo kun je op Google hier genoeg informatie over vinden. Je zoekt dan bijvoorbeeld op sloopauto verkopen en vind dan verschillende websites die je hierbij helpen.