Hoe mannen feesten geven

Hoe mannen feesten geven

Als wij mannen iets hebben bewezen in de geschiedenis, dan is het wel dat we geweldige feesten kunnen geven. De Romeinse Tiberius liet een zwemparadijs uithouwen in de rotsen waar hij maandenlang feestte. David Bowie en Mick Jagger hadden een kuil in de vloer genaamd The Pit. Deze werd gevuld met één enorm bed, waarin ze de mooiste vrouwen uitnodigden en de hele nacht allerlei mannelijke activiteiten organiseerden. Zo doen mannen dat! Toegegeven, de meeste feesten waar ik kom zijn iets minder wild, maar zo nu en dan doe ik een poging om bij Tiberius en Bowie in de buurt te komen. Onlangs ben ik hier erg aardig in geslaagd (al zeg ik het zelf). In deze blog vertel ik hoe ik dit heb gedaan!

Doe moeite!

De belangrijkste tip die ik kan geven voor een feest is om moeite te doen! Geen blokjes kaas en ham op een plateau en dan Sky Radio op de achtergrond, want dan komt je feest nooit van de grond. Zodra je gasten zien dat dit feest belangrijk voor jou is, raken ze zelf ook enthousiast. Inkoppertjes zijn natuurlijk een goede geluidsinstallatie huren, een veelzijdige playlist samenstellen (van hits die iedereen kent en onbekende parels waarmee jij je fijnzinnige muzieksmaak toont) en een dansvloer waar iedereen kan dansen. Ook zorg jij natuurlijk voor een hoop drank. Dit is cruciaal om de verstikkende sociale normen teniet te doen, waardoor iedereen zijn dierlijke ik durft te tonen.

Een climax van de avond

Als deze elementen aanwezig zijn, heb je in principe al een alleraardigst feest. Wat er echter nog mist is een climax waar de avond naartoe werkt. Iets waarover iedereen nog weken napraat. Toen ik laatst een feest voor mijn verjaardag gaf, heb ik met een paar vrienden een wild rocknummer ingestudeerd. Halverwege de avond verkleedden we ons als rocksterren en verstopte ik mij in mijn kledingkast. Zodra de eerste noten uit de elektrische gitaar schalden, ramde ik met een breekijzer de deur uit mijn kledingkast, waarna ik als een behaarde rocker de dansvloer opsprong. Op handen en voeten schreeuwde ik mijn gasten toe dat ik hun hond wilde zijn. Dit kon rekenen op een positieve reactie. Ik werd zelfs de lucht in getild en er ontstond een tafereel dat met een beetje fantasie iets weg had van The Pit van Jagger en Bowie. Moeite doen, bier kopen en een climax verzinnen. Dit zijn mijn tips om een geslaagd feest te geven!