Hoeveel kost het om je huis te laten behangen?

Hoeveel kost het om je huis te laten behangen?

Heb je al jarenlang niets meer aan de binnenkant van jouw woning gedaan? Dan ziet jouw huis er misschien wat ouderwets uit. In dat geval wil je hier mogelijk verandering in brengen. Gelukkig is dit niet betrekkelijk ingewikkeld. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om jouw muren van een likje verf te voorzien. Behangen is eveneens een optie. Wil je jouw huis liever behangen? Dan ben je vast en zeker benieuwd naar de kosten. Daarom vertellen wij je in deze tekst hoeveel het kost om je huis te laten behangen.

Prijs hangt af van het aantal vierkante meters

De kosten voor het behangen van jouw woning zijn afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst speelt het aantal vierkante meters een rol in de prijs. Hoe meer vierkante meters je wilt behangen, des te hoger de prijs uitvalt. Niet gek, want je hebt namelijk meer behang nodig als je meer vierkante meters gaat behangen. Wil je het merendeel van de kamers in huis behangen? Dan kunnen de kosten dus flink oplopen.

Niet alle behang is even duur

Naast het aantal vierkante meters speelt ook het soort behang mee. Niet alle behang is immers even duur. Kies je voor een goedkoop behang? Dan is het een stuk goedkoper om jouw woning te behangen dan wanneer je voor een duurdere behangsoort kiest. Hierdoor neig je misschien naar goedkoop behang. Toch is dit niet altijd de beste keuze. Waarom niet? Omdat dit behang niet altijd van goede kwaliteit is. Zo scheurt dit behang mogelijk sneller dan een duurdere variant. Dit is uiteraard niet wenselijk, want hierdoor moet je binnen de kortste keren mogelijk opnieuw behangen. Kwalitatief behang kost je weliswaar meer, maar je hebt er langer plezier van.

Zelf doen of uitbesteden?

Ben je van plan om jouw woning zelf te behangen? Dan betaal je enkel voor het behang zelf. Je brengt het zelf immers op de muur aan. Niet iedereen heeft hier de tijd voor. Als dit ook voor jou geldt, kun je een behanger inhuren. Nadeel hiervan is dat dit gevolgen heeft voor de prijs. Als het om een volledige woning gaat, is een behanger hier vaak een behoorlijke tijd zoet mee. De prijs van een behanger kan hierdoor behoorlijk hoog uitvallen. Bereken daarom eerst of het er allemaal uit kan voordat je een behanger inhuurt.

Wat kost een behanger gemiddeld?

Als je zeker weet dat je behangen uit wilt besteden, ben je ongetwijfeld benieuwd naar de gemiddelde kosten van een behanger. Volgens de prijs van Zoofy kun jij jouw woning laten behangen voor een bedrag tussen de 258 en 732 euro. Dit prijsverschil wordt vooral veroorzaakt door het soort behang dat gebruikt wordt. Wil je een nauwkeurige prijsindicatie? Vraag dan een offerte op bij verschillende behangers en vergelijk deze vervolgens met elkaar. Op deze manier slaag je er ongetwijfeld in om de beste behanger te vinden om jouw woning te behangen.