Ideeën voor een online kinderfeestje

Ideeën voor een online kinderfeestje

Door de huidige coronacrisis zitten we veel meer verplicht thuis en hebben we minder sociale afspraken. Voor iedereen is dit ontzettend lastig, maar bepaalde groepen worden extra hard getroffen in deze tijd. Denk hierbij aan ouderen, jongeren en kinderen. Kinderen die ineens niet meer naar school kunnen en thuis online les krijgen. Ze zien ineens hun schoolvriendjes- en vriendinnetjes niet meer. Daarnaast krijgen ze online les, wat niet voor iedereen even prettig is. Kinderen hebben behoefte aan structuur en dat valt voor een groot deel weg als ze ineens niet meer naar school kunnen. Ook de leuke activiteiten vallen weg voor kinderen, zoals schoolreisjes en verjaardagspartijtjes. Gelukkig kunnen we tegenwoordig nog wel veel activiteiten digitaal beleven, zoals een online kinderfeestje of schoolreisje. Hieronder lees je een aantal ideeën voor een online kinderfeestje. Zodat jouw kind alsnog zijn of haar verjaardag kan vieren.

Online discofeestje

Maak samen met je kind een gastenlijst en stuur iedere genodigde een digitale uitnodiging. Om de jarige te verrassen kun je van tevoren afspreken met de ouders om de cadeautjes op te laten sturen. Start het feestje met een videogesprek waarin wordt gezongen voor de jarige job en waarbij de cadeautjes worden uitgepakt. Onder het genot van een drankje en taartje. Vervolgens laat je een DJ gespecialiseerd in kindermuziek via een videogesprek liedjes draaien voor het gezelschap. De kinderen kunnen via een chatfunctie verzoeknummertjes aanvragen. De DJ zal de kinderen aanmoedigen om lekker te gaan dansen en zingen. De ouders kunnen eventueel ook gezellig meedoen, zodat er ook nog een fysieke danspartner is. Je bent zeker niet verplicht om een DJ in te huren, als je er zelf ook een feestje van kunt maken.

Online knutselfeestje

De ouders spreken van tevoren af wat de kinderen gaan knutselen en halen de benodigdheden hiervoor in huis. Een aantal leuke knutselideeën zijn: sieraden maken, bloemstukje schikken, zwaarden maken of cupcakes versieren. Ook hierbij wordt een videogesprek gestart zodat de kinderen elkaar gezellig kunnen zien en horen. De kinderen kunnen op die manier ook aan elkaar laten zien wat ze hebben gemaakt. De ouder(s) knutselen ook gezellig mee en kunnen hun kind helpen indien nodig. Aan het einde laat iedereen om de beurt zijn of haar creatie zien.

Online quiz

Bedenk een leuke quiz voor de kinderen en laat ze hun antwoorden opschrijven. Ook dit gaat middels een videogesprek, zodat de kinderen elkaar kunnen zien en horen. Aan het einde van de quiz bespreek je de antwoorden en de winnaars mogen een prijsje uitzoeken. De ouder(s) van de jarige zorgt ervoor dat de prijzen bij de winnaars terecht komen. Zoals je kunt lezen zijn er verschillende manieren om de jarige toch nog een leuk online kinderfeestje te bezorgen. Wees creatief en maak er een onvergetelijke dag voor jouw kind. Ook in deze lastige tijd is het belangrijk om voor jouw kind mooie herinneringen te creëren.