Ik zoek werk?

Ik zoek werk?

Ben jij op zoek naar werk? Dan kan je kijken naar een uitzendbureau. Zo een soort bureau biedt jou de mogelijkheid aan om aan de slag te gaan in de Randstad bijvoorbeeld. Er zijn meerdere mensen die “ik zoek werk” zeggen. Velen zoeken bijvoorbeeld werk op verkeer, bouw en de zorg. Mocht je bijvoorbeeld geen certificaat of diploma hebben, dan regelt zo een uitzendbureau dat voor je. Hiervoor moet je natuurlijk een opleiding volgen, waarna je succesvol een certificaat kunt behalen. De bureau zal samen de interesses en kwaliteiten van jou bespreken, zodat ze een gerichte baan kunnen vinden.

Bouwsector

Zeg jij “ik zoek werk in de bouw”? Het is namelijk niet zo makkelijk om hier werk voor te vinden, omdat er geen duidelijke plek is waar je kan solliciteren. Een uitzendbureau zorgt dan voor deze connectie met de werkgever en werknemer. De werkgevers vertrouwen bepaalde uitzendbureaus, omdat ze daar samen mee werken. Ze nemen je dan eerder aan dan iemand van een ander bureau. Kijk daarom zorgvuldig naar de website van de werkgever, wellicht dat de bureau daar zichtbaar is onder partners. Onder de bouwsector kunnen we een aantal beroepen verstaan zoals: timmerman, sloper, bouwopruimer, asbestverwijderaar, maar ook ZZP’ers die nieuwe opdrachtgevers zoeken.

Beroep in het verkeer

Er zijn een hoop vacatures om in het verkeer te werken. Daarbij kunnen uitzendbureaus jou erg goed werken als je “ik zoek werk” typt binnen een zoekmachine. Om in het verkeer te werken hoor je wel te beschikken over een aantal eigenschappen. Denk hierbij aan lef, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Het is namelijk niet altijd een pretje, waardoor je deze eigenschappen nodig hebt. Jij zorgt ervoor dat het verkeer soepel kan doorstromen. Om deze beroep uit te oefen heb je tevens een certificaat nodig. Vaak zijn er bureaus die dit voor jou gratis betalen, zodat jij bepaalde cursussen kan volgen. Meestal zijn dit cursussen van één week, waarna je landelijk een officieel certificaat kan bemachtigen. Verkeersregelaars worden dan ook vaak ingezet bij grote evenementen en festivals. Een ander beroep is verkeersmaatregelen. Je bent verantwoordelijk voor het plaatsen van verkeersborden en wegafzettingen op een correcte en veilige manier. Deze manieren heb je dan in de cursus geleerd. 

Werken in de zorg

Het wordt steeds populairder onder jongeren om in de zorgsector te werken. De lonen worden steeds beter betaald, waardoor deze interesse is opgestaan. Je moet een echte aanpakker zijn en mensen echt willen helpen die het nodig hebben. Je kan bijvoorbeeld in een thuiszorg of verzorgingshuis werken. Een andere optie is een speciale kliniek, waarbij jij ook een training zal krijgen hoe je het op de juiste manier moet aanpakken. Een uitzendbureau zorgt ervoor dat je dus “ik zoek werk” niet meer hoeft te zeggen!