Is jouw verzekering nog goed op je wagen afgestemd?

Is jouw verzekering nog goed op je wagen afgestemd?

In Nederland mag je pas met je auto op de openbare weg rijden wanneer je je wagen verzekerd hebt. Dit omdat iedereen de plicht heeft een verzekering af te sluiten voor het geval je andere weggebruikers schade toebrengt. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en voor je het weet heb je torenhoge kosten. Omdat niet iedereen een grote buffer achter de hand heeft, is het daarom ook voor jezelf van groot belang om een goede autoverzekering van Univé af te sluiten. Een goede verzekering kiezen kan je in veel opzichten voordeel opleveren. Vandaar dat we je laten zien hoe je een goede polis kiest. 

Wat is belangrijk als je een verzekering voor je auto zoekt? 

Wat is wijsheid als je een verzekering voor je auto wilt afsluiten? Sommige mensen houden er niet van om risico’s te nemen en daarom gaan zijn een all risk autoverzekering afsluiten. Dat hoeft niet verkeerd te zijn, maar het kan onnodig zijn omdat je wagen niet meer in aanmerking komt voor het herstellen van alle soorten schade. Hoe zit dit? Dit heeft te maken met de dagwaarde van je auto. Naarmate je auto ouder wordt, wordt deze ook minder waard. Dat heeft gevolgen voor je verzekering. Een auto die tien jaar of ouder is, wordt doorgaans niet meer gerepareerd omdat de kosten van de reparatie al snel boven de dagwaarde van je auto uitstijgen. Vandaar dat je bij het kiezen van een verzekering voor je auto moet kijken naar de leeftijd van je auto. Je verzekeraar hanteert drie categorieën. 

Zorg dat je een polis kiest die aansluit bij wat je nodig hebt

Je verzekeraar hanteert drie categorieën als het gaat over de verzekering voor je auto. Heb je een wagen van maximaal zes jaar oud, dan is de allriskverzekering de beste keus. Hiermee kun je namelijk alle vormen van schade claimen bij je verzekeraar. Heb je een auto van zes tot tien jaar oud, dan hoef je deze niet zo uitgebreid te laten verzekeren, omdat de dagwaarde van je wagen geringer is. In dat geval kun je dus beter kiezen voor de WA Plus verzekering voor je auto. Deze biedt wel dekking bij schade als gevolg van diefstal of brand of een botsing met een dier, maar niet wanneer je schade hebt opgelopen tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk. Tot slot is er nog de WA-basisverzekering die het vaakst gekozen wordt door mensen die een auto van tien jaar of ouder hebben. Met deze verzekering voldoe je voornamelijk aan de wettelijke plicht om je auto te verzekeren. Je kunt er zelf helaas geen schade mee laten herstellen omdat de dagwaarde van je auto daar echt te laag voor is. 

Met aanvullende opties haal je meer voordeel uit je polis

Wanneer je de basisverzekering gekozen hebt die het beste aansluit bij de leeftijd van je auto, is het tijd om even te kijken of je ook nog aanvullende opties wilt nemen. Met deze pakketten kun je meer voordeel uit je verzekering halen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor de inzittendenverzekering waarmee je schade die je aan passagiers of aan hun goederen hebt toegebracht, kunt laten vergoeden door je verzekeraar. Ook kun je kijken of pechhulp iets voor je is. Dit pakket is zeer populair en niet zonder reden: heb je namelijk een keer pech onderweg, dan kun je gelijk een monteur inschakelen die komt kijken wat het probleem is. Is het probleem op te lossen en de situatie veilig, dan zal hij het euvel gelijk herstellen. Zo kun jij weer verder met je rit. Kan dit niet? Dan kun je vervangend vervoer aangeboden krijgen.