Kookinspiratie nodig? Probeer eens deze drie recepten en bijpassende wijnen!

Kookinspiratie nodig? Probeer eens deze drie recepten en bijpassende wijnen!

Heb je de laatste tijd wat minder kookinspiratie en ben je toe aan iets nieuws? We hebben hieronder drie heerlijke recepten voor je op een rijtje gezet, inclusief mooie wijnsuggesties. Deze maaltijden bevatten niet meer dan vijf ingrediënten en zijn snel klaar. Handig voor als je in een handomdraai iets lekkers en gezonds op tafel wil zetten!

Tagliatelle met pesto, halloumi, pijnboompitten en broccoliroosjes 

Dit gerecht met Halloumi in de hoofdrol is eenvoudig maar verrukkelijk. Je kookt simpelweg de pasta en de broccoliroosjes beetgaar, en giet er vervolgens de pestosaus overheen. Rooster de pijnboompitten goudbruin en snijd de halloumi in dunne plakken. Grill de halloumiplakken vervolgens totdat ze mooi lichtbruin worden. Als topping leg je de gegrilde plakjes halloumi op de tagliatelle en strooi je de pijnboompitjes er over. 

De ideale wijn bij dit frisse gerecht is een elegante Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland. Deze smaakvolle NieuwZeeland wijn heeft net zo’n fris en levendig karakter als de pasta, en is herkenbaar aan zijn aangename citrusachtige tonen. Vanwege zijn ronde en volle smaak en de hinten van basilicum,  vult hij de pesto en halloumi schitterend aan.

Risotto met gegrilde kip, doperwten, parmezaanse kaas en tijm

Deze hartverwarmende, smeuïge risotto met gegrilde kip en doperwtjes is een geschikte maaltijd voor de hele familie, die je binnen een half uur op tafel zet.
Begin met het fruiten van een sjalotje, en voeg als de sjalot glazig is de risotto toe. Schep er groentebouillon overheen en laat het vocht intrekken. Herhaal dit tot de risottorijst gaar en droog is. Snijd de kip in reepjes, strooi wat zout en peper eroverheen en grill ze tot de kipstukjes mooi goudgeel worden. Op het laatst voeg je de doperwten nog een paar minuten toe aan de risotto. Schep op de borden en serveer met de gegrilde kip, tijm en geraspte parmezaanse kaas.

We raden je aan om bij deze risotto een soepele Rode pinot noir te serveren. Een glas Pinot noir uit de Franse Pays D’oc gaat namelijk perfect hand in hand met kip. Deze wijnen zijn toegankelijk, licht en fruitig waardoor ze de verfijnde smaken van dit gerecht uitstekend begeleiden.  

Stamppot van zoete aardappel en babyspinazie, met feta en granaatappelpitjes 

Dit verrassende stamppotje is simpel maar zalig, omdat de verschillende smaken zo’n verrassend samenspel vormen. Je maakt ‘m gewoon zoals iedere stamppot. Nadat je de zoete aardappel hebt gekookt en met de babyspinazie hebt gemengd, verkruimel je de feta en strooi je de granaatappelpitjes over het geheel. 

Vanwege de feta combineert deze stamppot het beste met een witte wijn met een fris zuurtje, zoals een frisse Spaanse Verdejo. Strak en zacht van karakter, en daarom een mooie toevoeging bij deze verfijnde smaakvolle maaltijd. 

Conclusie: met deze lekkere recepten en matchende wijnen begin je het jaar zeker goed!