Maak jezelf zo klaar om weer te daten

Maak jezelf zo klaar om weer te daten

Als je al een tijdje niet hebt gedate, kan het zijn dat je op een gegeven moment weer op een punt komt dat je klaar bent om weer terug te gaan en op zoek te gaan naar een nieuwe partner. Wat is daar eigenlijk het juiste moment voor? Hoe weet je of je klaar bent en waar je naar op zoek bent?

Liefde of lust

Als het aankomt op daten, is er geen goed of fout. Dat klinkt vaag, maar het is wel hoe het is. Je moet zoeken naar hetgeen waar je zelf gelukkig van wordt en wat jouw hart verlangt. Misschien ben je op zoek naar die life-long partner, waar je de rest van je leven mee zal spenderen. Of misschien vind je het date gedeelte juist wel erg leuk, en ben je op zoek naar relaties van korte duur. Wat het ook is, ga daar naar op zoek. Maak jezelf rustig klaar om weer te beginnen met daten en begin pas als het goed voelt.

Denk je bijvoorbeeld nog altijd aan je vorige partner, dan is het wellicht niet slim om weer op zoek te gaan. Maar toch is dit wat bij veel mensen helpt – afleiding zoeken. En wie weet komt er wel iemand uit waar je enorm goed mee samen kan. Wie weet ook niet, maar dat is ook oké.

Wanneer ben je er klaar voor?

Als je net uit een relatie komt, is de kans groot dat je geen behoefte hebt om direct weer op zoek te gaan naar een nieuwe partner. Misschien zoek je hier en daar naar een avond flirten, maar houdt het daar ook wel op. Forceer niks als je er zelf nog niet klaar voor bent. Daar komt namelijk toch waarschijnlijk geen goede match uit, omdat je het probeert te forceren zonder dat je het wil. Je bent pas klaar op het moment dat je jezelf kan zien met een ander en hier ook een goed gevoel bij hebt.

Merk je dat je behoefte hebt aan meer, maar wil je niet op zoek naar iemand om voor een enkele avond plezier te hebben? Schaam je niet om bij een sexshop naar binnen te stappen en op zoek te gaan naar iets om het voor jezelf fijner te maken. Natuurlijk kun je dit ook gewoon online doen, mocht dit de stap wat makkelijker maken. Wil je bijvoorbeeld op zoek naar een fleshlight? Deze, maar ook zat andere toys zijn online genoeg te vinden.