Meer water drinken op de werkvloer: zo stimuleer je het

Meer water drinken op de werkvloer: zo stimuleer je het

Genoeg drinken is belangrijk, dat weten we allemaal. Voor volwassenen wordt aangeraden om iedere dag tussen de 1,5 en 2 liter vocht tot zich te nemen. Dit mag ieder soort vocht zijn, van water tot melk, van koffie tot frisdrank en van thee tot limonade. In de meeste gevallen is water de gezondste keuze, omdat hier geen calorieën in zitten. Je loopt dan ook geen risico om ongemerkt veel suiker of cafeïne binnen te krijgen. Alleen: iedere dag tot wel twee liter water drinken, is nogal een uitdaging. Hoe pak je dat aan? Er zijn manieren waarop je dat als werkgever kunt stimuleren bij je werknemers, of het hen in ieder geval gemakkelijker kunt maken.

Welke watervoorzieningen tref je?

Mensen kiezen vaak voor gemak. Als ze dorst hebben, is het drankje dat het snelst en gemakkelijkst bereikbaar is vaak de eerste keuze. Als werkgever kun je hierin een belangrijke rol spelen. Wat maak je makkelijker bereikbaar: de koffieautomaat, de koelkast met frisdrank of water? Vaak wordt gedacht dat er voor water geen extra voorzieningen getroffen hoeven te worden. Er zijn tenslotte al waterkranen binnen het bedrijf aanwezig, hier kan toch gewoon een glas worden getapt? Dat klopt, maar of dit aantrekkelijk is hangt grotendeels af van de plek waar deze kranen zich bevinden.

Is er alleen in de toiletruimte een kraan te vinden? Dan zullen veel mensen dit geen aantrekkelijke plek vinden om hun glas of fles te vullen. Bedenk maar eens zelf: zou jij het fijn vinden om voor een drankje naar het toilet te moeten lopen? Ook als er wel een andere kraan aanwezig is, bijvoorbeeld in een keukentje, moet goed worden gekeken of dit wel voldoende is. Ligt deze keuken op een makkelijk te bereiken plek? Of is de koffieautomaat toch voor bijna iedereen dichterbij en daarmee aantrekkelijker?

Het is mogelijk om gekoelde drinkwatervoorzieningen te treffen zonder extra kranen aan te leggen, zoals een watertappunt met een watertank. Makkelijk overal te plaatsen en niet duur.

Maak het leuk en gemakkelijk

Om het drinken van water verder te stimuleren, kun je als bedrijf ervoor kiezen om bijvoorbeeld iedereen een bedrukte Dopper te geven. Deze populaire drinkfles is handig in gebruik, omdat hij als fles en ook als bekertje kan worden gebruikt. Daarnaast is hij er in veel verschillende kleuren en is het mogelijk om de drinkfles te personaliseren. Een Dopper van Maxilia.nl kan bijvoorbeeld worden bedrukt met de naam of het logo van het bedrijf, waarmee het een leuk en uniek presentje wordt voor medewerkers. Eentje die het drinken van genoeg water ook nog eens extra makkelijk maakt!