Met goede veiligheidshandschoenen klaar je iedere klus

Met goede veiligheidshandschoenen klaar je iedere klus

Sommige klusjes pak je liever niet met blote handen aan. In dat soort gevallen bieden voordelige latex handschoenen uitkomst, want je komt niet direct in aanraking met het vuil en je handen blijven droog. Hoe latex handschoenen je beschermen tegen vuil en chemicaliën, beschermen goede veiligheidshandschoenen tegen scherpe objecten. Wanneer je veiligheidshandschoenen draagt, hoef je minder op te letten waar je dingen vastpakt waar je jezelf aan kunt bezeren zoals takken met stekels of hout met uitstekende splinters. Veiligheidshandschoenen bieden naast veiligheid ook comfort, want ze geven extra grip. Daardoor is het gemakkelijker om langdurig met gereedschap te werken zoals een zaag of een bosmaaier. Ook kun je veiligheidshandschoenen dragen als je iets gaat optillen waar scherpe randen aan zitten, zodat je vingers goed beschermd blijven.

Voordelige latex handschoenen geven ultieme bescherming

Voor je handen is het fijn om latex handschoenen aan te trekken als je veel met schoonmaakmiddelen in contact komt. Denk bijvoorbeeld aan het doen van de afwas. Als je voor langere tijd met je handen in het zeepsop zit krijgen sommige mensen last van huiduitslag. Latex handschoenen vormen een barrière tussen je huid en het water en daardoor blijven je handen droog. Naast dat je handen droog blijven, kom je niet in direct in aanraking met vuil en dat is handig als je bepaalde klusjes doet, zoals het schoonmaken van sanitair. Latex handschoenen zijn niet prijzig en het is handig om een paar latex handschoenen in huis te hebben.

Bescherm je handen tegen vuil en schoonmaakmiddel

Soms kom je in aanraking met vuil en viezigheid en in dat soort situaties is het fijn om ervoor te kiezen je handen niet in contact te brengen met je omgeving. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verhuizing? Soms tref je onverwacht veel viezigheid aan op plekken waar je normaal nooit bijkomt. Ook voor professionele schoonmakers zijn latex handschoenen een uitkomst, want je weet niet altijd waar je precies mee in aanraking komt. Het is dan een prettig idee om latex handschoenen aan te kunnen trekken. Het is ook beter voor je handen, want van schoonmaakmiddel drogen je handen uit. Het is niet erg als je een paar keer per week met je handen in het sop zit, maar als dit voor langere tijd het geval is, bieden latex handschoenen de uitkomst. Sommige latex handschoenen zijn voor eenmalig gebruik. Dat betekent dat je ze na elk gebruik wegwerpt en daarom is het voor het milieu beter om latex handschoenen aan te schaffen, die je keer op keer kunt gebruiken. 

Kies de juiste maat voor je handen

Ben je op zoek naar goede veiligheidshandschoenen? Bedenk van te voren welk soort klusjes je van plan bent te gaan doen. Let daarnaast goed op het kiezen van de juiste maat. Werken met handschoenen die te groot of juist te klein zijn is niet handig en zal je alleen maar hinderen. Schaf daarom zelf een paar goede werkhandschoenen aan, zodat je ze niet telkens hoeft te lenen van een ander met net niet de goede maat.