Mijn wintersport ervaring

Mijn wintersport ervaring

We gaan weer richting de winter en bij echte wintersportliefhebbers zal er wel weer wat gaan kriebelen. Ik ben zelf niet een enorme wintersport fan maar toch ben ik twee keer in mijn leven op wintersport geweest. Van vroeg af aan heb ik het wintersporten eigenlijk niet echt mee gekregen van mijn ouders. En ik geloof er wel in dat alles wat je van je ouders mee krijgt je daar ook gelijk meer geïnteresseerd in bent. Mijn ouders hielden er allebei niet heel erg van. Mijn moeder vanwege haar knie, zij heeft een overbelaste knie waardoor veel sporten pijn doet. Skiën of snowboarden zijn ook echt sporten die je knieën belasten en dat is dan niet echt fijn voor haar. Mijn vader daarentegen vond het wel altijd een leuke sport maar had het nog nooit echt geprobeerd.

De eerste wintersportvakantie

Als eerste wintersportvakantie gingen we naar Winterberg. Een vrij toeristische wintersport locatie. We gingen met het hele gezin. Als eerst namen we allemaal een paar dagen les. Ik was nog vrij jong, ongeveer 12 jaar en mijn broer was al iets ouder. De lessen voor kinderen en ouders waren apart dus ik werd gescheiden van mijn ouders. In het begin vond ik dit echt niet fijn want ik was in Duitsland, zonder mijn ouders en dan ook nog is voor het eerst op ski’s. De leraar sprak ook nog is geen Nederlands dus ik moest het doen met gebarentaal. Toen ik een paar keer van een kleine berg was geski’t begon ik het steeds leuker te vinden. Het enige nadeel waren die liftjes… Om al eenmaal in het liftje te komen was een hele opgave. Maar om er dan nog rustig in te blijven hangen en veilig boven aan te komen was een hele taak. Na een paar dagen les konden we met zijn alle van de berg skiën. We vonden het allemaal leuker dan gedacht.

De gevaren ervan

Na deze geslaagde skivakantie zijn we daarna nog een keer naar Winterberg geweest. Een erg leuke wintersport locatie met goede bergen. Helaas zijn wij wel een aantal keer gevallen maar ja dat hoort erbij! Het had ook heel anders kunnen aflopen. Nu gingen wij niet off piste maar er waren mensen die dat wel deden. Steeds vaker zie je in het nieuws mensen die onder een lawine beland zijn en er of helemaal verkreukeld uitkomen of zelfs overlijden onder de sneeuw. Zo kan je dus levenslang achter een rollator belanden of zelfs in een rolstoel. Rollators en rolstoelen zijn het skiën zeker niet waard dus blijf lekker op de pistes skiën en ga er zeker niet van af!