Natuurlijk matras

Natuurlijk matras

Een goede nachtrust is van belang. Dit omdat je wanneer je niet over een goede nachtrust beschikt je allerlei klachten kunt ontwikkelen. Dit kunnen zowel lichamelijke- als geestelijke klachten zijn. Een goed matras is van essentieel belang wanneer het gaat over een goede nachtrust. Een voorbeeld van een goed matras is bijvoorbeeld een natuurlijk matras. Een natuurlijk matras is maakt van biologische en duurzame materialen. Deze matrassen worden vaak gemaakt van kokos of van natuurlatex. Er zijn verschillende soorten natuurlijke matrassen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de verschillen die er bestaan in de afmetingen van diverse matrassen. Maar ook aan de verschillen in hardheid van een matras.

De hardheid van een matras

Natuurlijke matrassen zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Waar de een het fijn vindt om te slapen op een wat harder matras, vindt de ander het misschien juist fijner om te slapen op een wat zachter matras. Wat voor matras het beste op jou van toepassing is, is voor iedereen anders. Met betrekking tot de hardheid van een matras, zijn er diverse gradaties. Met een natuurlatex matras kun je de hardheid zelf aanpassen. Het is dan ook raadzaam om naar een speciaalzaak te gaan op het moment dat je op zoek bent naar een ander, natuurlijk matras. In zo’n speciaalzaak heb je de mogelijkheid om proef te liggen. Je kan dan het verschil voelen in een 100% natuurlatex matras of een mix, van natuurlatex en synthetisch chemisch latex. Tevens is het zelfs mogelijk een nieuw matras aan te schaffen waaraan een bepaalde proefperiode verbonden zit. Mocht je er dan naar verloop van tijd achter komen, dat jouw nieuwe matras niet helemaal ligt zoals jij verwacht had, kun je dit matras vaak kosteloos omruilen voor een ander matras. Ook zijn er verschillen in de lengtematen van een matras. Er zijn bijvoorbeeld speciale matrassen ontwikkeld voor lange mensen.  Lange mensen hebben vaak een langer bed dan de oorspronkelijke originele bed lengten. Hiervoor zijn eveneens speciale matrassen ontwikkeld. Dit zodat lange mensen ook gewoon languit in bed kunnen liggen en kunnen genieten van een goede nachtrust. Ook dit is allemaal mogelijk wanneer je voor een ecologische matras kiest.

Een goede nachtrust

Een goede nachtrust is belangrijk. Wanneer dit namelijk niet het geval is kunnen mensen op den duur oververmoeid raken en op den duur allerlei lichamelijke- en geestelijke klachten ontwikkelen. Hierbij kun je denken aan spierstijfheid, hoofdpijn en depressieve klachten. Hoe een goede nachtrust er precies uitziet is voor iedereen anders. De een heeft aan zes uur slaap voldoende, terwijl de ander minimaal acht uur moet slapen om te beschikken over een goede nachtrust. Veel mensen hebben moeite met inslapen en gaan hiervoor langs de huisarts. Het moeite hebben met inslapen kan diverse oorzaken hebben. Een bekende oorzaak hiervan is dat mensen vlak voordat zij naar bed gaan nog naar een beeldscherm van bijvoorbeeld telefoon, tablet of laptop kijken. Hierdoor kunnen mensen overprikkeld raken, waardoor inslapen moeizaam gaat. Het is dan ook aan te raden om een half uur voordat je naar bed gaat niet meer naar een scherm te kijken.

Hoe weet je of een matras goed voor je is?

Wanneer je weet dat je matras van natuurlijke materialen is, lig je er lekkerder op. Je wilt 's nachts lekker slapen, zonder na te hoeven denken of het matras waar je op ligt je gezondheid negatief beinvloed. Bij een matras kopen is het goed om te controleren of het een natuurlijk matras is van 100% natuurlatex. Een mix van chemische latex mag in sommige gevallen ook natuurlijk genoemd worden, maar is dit uiteraard niet. Kies voor een lekkere nachtrust op een natuurlijke ondergrond.